En färgrik Grekisk paj!
Som ni vet så gillar jag att göra paj och det är så lättsamt och gott, både till varmrätt och efterrätt. Testa denna grekiska kycklingpaj så god och kan göras i ordning innan gästerna kommer. Visst ser den god ut med en färgrik sallad.
Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 gr smör, 3 msk vatten.
Fyllning: 300 gr kyckling, 2 msk smör, 8 st cocktailtomater, 2 tsk oregano, 150 gr fetaost, 125 gr kvibile gräddädel, 10 st urkärnade svarta oliver, 1 dl hackad persilja, 3 st ägg, 3 dl mjölk, 0,5 tsk salt.
- Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda i 10 minuter i 200°.
- Krydda kycklingen med salt och peppar och stek fileérna tills de är genomstekta.
- Låt kallna och skär i mindre bitar.
- Dela tomaterna och lägg dem i pajskalet.
- Krydda med oregano.
- Lägg på kycklingköttet, smulad fetaost, riven ädelost och oliver.
- Strö över hackad persilja.
- Vispa samman ägg, mjölk och salt.
- Häll blandningen över pajen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200° ca 40 minuter.
Lätt som en plätt att göra paj och så gott är det med lite sallad till och ett glas rött. Varför krångla till det när man kan göra det enkelt, tänk Er en buffé med olika pajer så läckert. Detta var ett mattips en vanlig måndagskväll varför inte fixa till detta eller kan det kanske bli gott till en mysig fredagskväll.
Hoppas att ni har haft en bra måndag och morgondagen blir lika bra!
Många kramar från Birgitta
Lämna en kommentar