Fylld kycklingfilé med wasabismör
Idag har det varit en underbar dag med sol och klarblå himmel. Den årliga ärtsoppeträffen var den här helgen, så det blev vandring i skogen med kameran i många timmar. Sen blev det lunch med ärtsoppa och pannkakor… underbart! Försökte pressa kocken på receptet men det är hemligt…
Som vanligt när man har varit ute hela dagen så får middagen vara lättlagad och idag blev det Fylld kycklingfilé med wasabismör.
Smaklig måltid!
Ingredienser:
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 pkt bacon, ca 140 g
1 dl hackade färska örter, t ex timjan eller persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ugnsbakade grönsaker:
1 knippe färsk lök
2 rödlökar, ca 150 g
1 knippe färska morötter, ca 300 g
4-6 potatisar
2 msk smör
1 tsk gourmetsalt
Wasabismör:
50 g smör
ca 2 tsk wasabi (eller 2 msk riven pepparrot)
2 krm salt
Gör så här:
Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 min. Blanda bacon och örter. Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor. Smält smöret i långpannan. Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt. Stek ca 20 min i mitten av ugnen. Lägg filéerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 min. Grönsaker och filéer är då färdiga samtidigt. Rör ihop smör, wasabi och salt.
Men mums vad himla gott!!! Tusen tack för det supergoda receptet, älskar kyckling o ungsbakade grönsaker:)))
Kraaaaaaaaaaaaaam aka
Härligt testa detta, det var gott. Det gör ingenting om det står lite längre i ugnen, blir bara godare.
Kram Birgitta
Oj vad många fina inlägg jag missat! jobbar ju hela helgen,så det blir inte så mycke datatid;( ska snart upp igen!ha en fin Söndag kram J
Jobbade helger förut, det tar mycket av den egna tiden.
Ha en bra dag!
Kram Birgitta