Skip to content
september 15, 2012 / underbarahem

Fylld kycklingfilé med wasabismör

Idag har det varit en underbar dag med sol och klarblå himmel. Den årliga ärtsoppeträffen var den här helgen, så det blev vandring i skogen med kameran i många timmar. Sen blev det lunch med ärtsoppa och pannkakor… underbart! Försökte pressa kocken på receptet men det är hemligt…
Som vanligt när man har varit ute hela dagen så får middagen vara lättlagad och idag blev det Fylld kycklingfilé med wasabismör.

Smaklig måltid!

Ingredienser:

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 pkt bacon, ca 140 g
1 dl hackade färska örter, t ex timjan eller persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ugnsbakade grönsaker:
1 knippe färsk lök
2 rödlökar, ca 150 g
1 knippe färska morötter, ca 300 g
4-6 potatisar
2 msk smör
1 tsk gourmetsalt

Wasabismör:
50 g smör
ca 2 tsk wasabi (eller 2 msk riven pepparrot)
2 krm salt

Gör så här:

Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 min. Blanda bacon och örter. Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor. Smält smöret i långpannan. Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt. Stek ca 20 min i mitten av ugnen. Lägg filéerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 min. Grönsaker och filéer är då färdiga samtidigt. Rör ihop smör, wasabi och salt.
Det var perfekt om man är många vid matbordet, man gör i ordning allt och in i ugnen… super enkelt.
Nu blir det tv och sen sängen, det känns att man har gått i många timmar.
Ha en skön kväll!
Kram Birgitta
Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. A House With A View / Sep 15 2012 7:36 e m

    Men mums vad himla gott!!! Tusen tack för det supergoda receptet, älskar kyckling o ungsbakade grönsaker:)))

    Kraaaaaaaaaaaaaam aka

    • underbarahem / Sep 16 2012 5:13 f m

      Härligt testa detta, det var gott. Det gör ingenting om det står lite längre i ugnen, blir bara godare.
      Kram Birgitta

  2. Jessica / Sep 15 2012 8:00 e m

    Oj vad många fina inlägg jag missat! jobbar ju hela helgen,så det blir inte så mycke datatid;( ska snart upp igen!ha en fin Söndag kram J

    • underbarahem / Sep 16 2012 5:22 f m

      Jobbade helger förut, det tar mycket av den egna tiden.
      Ha en bra dag!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: