Hoppa till innehåll
juli 24, 2017 / underbarahem

Brun papperspåse blir en getingskrämma!

Nu börjar det bli färg på vindruvorna i växthuset, som vanligt blir det mycket. Men det blir mycket av annat också, till exempel getingar… usch och fy. Men allt går att bekämpa och detta tipset är bra på alla ställen, inte bara i växthuset.

Olika getingar bygger olika bon. Ibland bygger getingar bon i marken, och andra gånger bygger de karakteristiska små eller stora kuporna i taket i uterummet, friggeboden eller växthuset. För det mesta ser man inte bona, då de bygger dem i ihåliga träd i skogen eller tomma fågelholkar. Men ibland har man oturen att få ett helt bålgetingbo i ett takutsprång eller på vinden.

Getingar har ett starkt revirbeteende och försvarar sitt bo. En geting som ser ett annat bo håller sig borta, då den vet att den riskerar att bli attackerad och t o m dödad av de rivaliserande getingarna. Därför kan man göra falska getingbon av bruna papperspåsar och hänga upp i takutsprång med några meters mellanrum, för att lura getingar till att tro att här redan bor andra getingar. Bästa tidpunkten är tidigt på våren när de börjar leta plats för att bygga.

Tips från Allt om Trädgård

Så jag letade snabbt fram en brun papperspåse och hängde upp den, tro det eller ej men första getingen försvann inom en minut. Helt otroligt vad gjorde man utan alla dessa tips och nu förmedlar jag detta till Er, för jag tror att det är många som har problem med getingar.Givetvis så blev det denna vanliga fällan en flaska med saft i, hallonsaft blev det i år hoppas att de gillar den… hihi.Getingar är nyttiga insekter som håller ner mängden av många andra insekter som är skadedjur i våra trädgårdar, särskilt under våren och försommaren. De gör nytta genom att pollinera växter och genom att äta upp skadeinsekter. Men när getingarna blir för många och kommer för nära hus och uteplatser då känns det inte bra, då kan man testa denna påse… hoppas att det hjälper.

Nu skall jag gå ut i växthuset igen och se om det är några getingar kvar, de kanske tror att det är en kompis som har byggt detta bo och stannar kvar.

Ha en underbar dag med eller utan getingar!

Många kramar från Birgitta

4 kommentarer

Kommentera
 1. bia / Jul 26 2017 12:53 e m

  Gud vilket bra tips !!….här är det ”lagom” med getingar, inte värre än andra år, men det är kanske för att torpet ligger vid kusten ?….i stan har vi mer och de har byggt bo i min loppis !! men på utsidan som tur är !!…och jag är inte ”rädd” för getingar heller ;))
  Ha en fin vecka !
  Kram kram

  • underbarahem / Jul 26 2017 6:17 e m

   Det är nog inte mera getingar här heller, men de gillar vindruvor och jag vill inte ha dem inne i växthuset. Mina små barnbarn längtar med spänning på att druvorna skall bli färdiga.
   Kram Birgitta

 2. Alexandra Ljungberg / Jul 26 2017 1:38 e m

  Nämen vilka vindruvor! Vi har tomater som vi väntar på ska bli röda, det tar ju sån tid 😉 Hoppas påsen hjälper för getingarna 🙂

  • underbarahem / Jul 26 2017 6:14 e m

   Påsen hjälper, har satt dit en i andra änden av växthuset och det är ganska lugnt med surr av getingar. Har blå och gröna vindruvor, det blir massor.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: