Kycklingpaella med blandning av olika svampar!
Idag är det 0 gradigt och vi får hoppas att det inte tar bort snön, vore härligt med en vit jul. Nu blir det lite glögg vid brasan utomhus, testar en glögg med saffran är en sådan person som gillar saffran i alla dess former. Sen att inta den ute vid elden när snön ligger vit är så härligt, efteråt till middag blir det en spaghettipaella med svamp givetvis med saffran i.
Spaghettipaella
300 – 350 g kycklingfilé, 250 g blandad svamp (t ex shiitake och ostronskivling), olivolja, salt och peppar, 1 rödlök, 1 röd paprika, 2 vitlöksklyftor, 2 knippen grön sparris, 1 påse saffran , 300 g kort spaghetti (eller lång som bryts i småbitar), 8 dl vatten, 4 msk konc kycklingfond, 2 dl vitt vin
Ugn 175°
- Skär kycklingen och svampen i stora bitar.
- Bryn dem i omgångar var för sig i lite olja.
- Salta och peppra.
- Skala och hacka löken.
- Dela, kärna ur och finhacka paprikan.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Skär sparrisen i 2-3 bitar.
- Fräs lök, paprika, vitlök och sparris med saffranet i lite olivolja några minuter.
- Fördela pastan i en långpanna (ca 30 x 40 cm, för 4 port).
- Täck pastan med allt det stekta.
- Koka upp vatten, fond och vin med 1/2 tsk salt (för 4 port).
- Häll det i långpannan.
- Ställ in i ugnen och koka tills pastan blivit mjuk, ca 40 minuter!
Så perfekt om man är många och så gott det blev, gillar när det står i ugnen en längre tid och man hinner umgås med gästerna. Paella det är egentligen bara att blanda vad man har i kylen och lägga pastan underst vips in i ugnen ca 40 minuter sen är det klart
Nu är det dax att bänka sig framför tv:n innan man somnar med ett leende på läpparna efter en härlig dag… hihi
Hoppas att ni har haft det bra idag och skickar många kramar till Er!
Kram Kram Birgitta
Lämna en kommentar