Hoppa till innehåll
augusti 6, 2016 / underbarahem

Fläskytterfilé med smak av salami och mozzarella!

Funderade på om jag skulle grilla idag eller om det fick bli en rätt i ugnen, tog det osäkra för det osäkra och lagade mat inne. Eftersom den här semestern har gått i renoveringens tecken, så blir recepten därefter… enkla. Så idag blir det ugnen som får stå till förfogande, jag gillar rätter i ugnen.Fläskytterfilé-med-smak-av-salami-och-mozzarela

2 fläskytterfiléer (ca 1 kg), 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 msk smör eller margarin , 2 mozzarellaostar (à 125 g), 100 – 150 g salami i tunna skivor, 1/2 kruka färsk basilika , 4 dl vispgrädde , 4 msk chilisås, lite majsèna

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Putsa filéerna och salta och peppra dem. Bryn filéerna i lite matfett i en het stekpanna. 
  3. Skär djupa snitt i filéerna med ca 1 cm mellanrum. Skär mozzarellaosten i tunna skivor, platta till en ostkiva något och lägg på en salamiskiva. Lägg på finhackad basilika.
  4. Vik salamin på mitten och stick ner i skåran i köttet så att den stängda sidan blir uppåt. Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost.
  5. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  6. Vispa samman grädde och chilisås och häll det i formen.
  7. Lite majsèna för att göra såsen tjockare.
  8. Gratinera i ugnens mitt i ca 20 minuter.

Det blir en väldigt god smak på den när man har vitlökssalami och mozzarellan gör det lilla extra. Jag gillar verkligen rätter i ugnen, man kan göra iordning dem i förväg och bara sätta in i ugnen när det är dax.

Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåMille-och-farfar-funderarDe är inte att leka med, de har sten koll. Just nu är det taket som skall bli så plant som möjligt, till det krävs det tankeverksamhet och funderingar… men det kommer att bli bra.Milton-och-Timon-pallar-äpplenMilton tänker mera på att samla till vinterförrådet och plockar äpplen som sedan skal bli sylt tillsammans med plommon, lilla minigrisen Timon äter upp de som inte går att använda. Visst är det härligt med det ekologiska, ge och ta…

Man är ganska trött efter en arbetsdag och det är tur att semestern snart är slut… hihi.

Ha en underbar lördagskväll!

Många kramar från Birgitta

 

4 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Aug 6 2016 9:41 e m

    Låter som ett riktigt gott recept för en varm sommardag.
    Härligt när hela familjen är med och hjälper till i bygget 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Aug 7 2016 4:22 f m

      Det är kul att hjälpa till och det är mycket att göra med gamla hus.
      Birgitta

  2. Eva / Aug 7 2016 6:41 e m

    Tack för ännu ett lättvindigt recept! Så bra att göra maten i ugnen när man är många, imorgon blir vi många här så då gör jag nog din rätt.
    Renovering av gamla hus kräver mycket planering, gott att ni hjälper dem.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Aug 7 2016 6:46 e m

      Jag gillar att göra rätter i ugnen, väldigt smidigt. Det är kul att hjälpa till och det kräver en hel del att få upp alla pannorna på taket. Idag har jag staplat ved, kul det med.
      Är ledig i morgon också, sen är det slut på semestern.
      Kram Birgitta

Lämna en kommentar

Nordic Lights and Mediterranean Landscapes®

A Blog on Travels, Food, Photography, Art and Design (Mat, Vin, Resor, Fotografi, Konst, Design)

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

Annasskrivande

Annasskrivande

Papercrafting Mum

~Let's be creative and having fun ~

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.