En kycklinggratäng med lite av varje!
Idag har det varit väldigt fint ute, tro det eller ej men det blev klarblå himmel och solen visade sig. Vilken härlig sista oktober lördag, flera sådana dagar.
Men nu är det dag för lördagsreceptet, det var längesedan jag gjorde en gratäng och idag blir det en kycklinggratäng med lite av varje. Har fastnat för kastanjechampinjoner och det finns även med i denna lördagsmiddag.
Håll till godo!
- 4 kycklingfiléer, 4 dl lätt crème fraiche (gärna med smak av vitlök & parmesan), 125 g champinjoner, 2 vitlöksklyyftor, 1 ½ dl riven parmesanost, 2 ½ dl matlagningsgrädde, ½ dl vitt vin, 1 dl sweet chilisås, ½citron, 1 gul lök, 1 tsk paprikakrydda, 1 äggula, ca 10 blad basilika
- Hacka löken, svampen och strimla kycklingen.
- Stek ihop tillsammans med sweet chilisås och olivolja. Stek tills kycklingen är vit igenom.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda crème fraiche, grädde, äggula, parmesanost, vitlök, salt, peppar, paprikakrydda, basilika, vitt vin, och citronsaft i en bunke och blanda ihop ordentligt. Det skall nämligen inte klumpa sig!
- Fördela kycklingen, löken och svampen jämt i en ugnsform. Häll över blandningen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
I morgon så måste vi sätta in isolerväxthuset för snart blir det väl frost och kallt, det är den tiden nu.
Men idag på sonens gård så tog jag denna bilden
Maskrosor i november och de ser ut att precis ha slagit ut, världen är upp och ner…
Ha en underbar lördagskväll och en lugn och fin Alla helgona!
Många kramar från Birgitta
Lämna en kommentar