Fläskytterfilégryta med oliver och soltorkade tomater!
Nu är det en korthelg för mig, ledig bara lördag och söndag… haha, det är så mycket man skall hinna med. Men om man skyndar på så hinner man det man skall göra och det har jag hunnit idag.
Håller fortfarande på att rensa ut frysen så mycket bra mat man har köpt, nu är det bara att fixa till recept… Idag blev det en gryta med fläskytterfilé oliver och marinerade tomater.
Här kommer receptet, håll tillgodo!
2 st gula lökar, 2 msk vitlök grovhackad, 1 msk rapsolja, 600 gr fläskfilé, 2 msk vetemjöl, 2 dl vitt vin, 1,5 msk kycklingfond, 2 dl grädde, 12 st cocktailtomater, 12 bitar soltorkade tomater, 16 st gröna oliver utan kärna, salt och peppar
- Skala och skär löken i tunna båtar.
- Grovhacka vitlöken.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök sakta i 10 minuter.
- Lägg löken i en skål och ställ åt sidan.
- Dela fläskfilén i 12 bitar och vänd bitarna i mjölet.
- Hetta upp stekpannan och stek köttet någon minut på varje sida.
- Häll i vinet och låt det koka tills hälften återstår.
- Tillsätt grädde och fond och rör sedan i alla grönsaker och lökfräset.
- Låt allt puttra några minuter och smaka av med fond, salt och svartpeppar.
- Servera grytan rykande het tillsammans med pressad potatis och en sallad.
Grytor är så perfekt, det är bara att laga för mycket så har man att värma i veckan eller ta med till jobbet. Denna gryta var perfekt lätt att laga och så god, mycket blev det också.
Efter en intensiv lördag så är det skönt att sätta sig i tvstolen och ta det lugnt, i morgon är det full fart igen. Jag skall ta bort lite blommor som ser risiga ut och kanske åker och köper ljung de pryder verkligen sin plats så här på hösten.
Hoppas att ni har haft en skön lördag och att söndagen blir lika fin!
Många kramar från Birgitta
Kommentera