Bacon och senapsfylld lövbiff med Grekisk potatis!
Idag har varit en solig och härlig dag, perfekt att gå på trädgårdsmässa. Var där med vårt lilla barnbarn Millian, han är så mysig att ha med sig vi går runt provsmakar på ost och korv som det bjuds på… Vi hittade även en lekhörna där man kan testa bilar och rita fina teckningar. Och givetvis var det mycket fina blommor, att titta på och köpa.
Ingredienser:
8 stora lövbiffar, 8 skivor bacon, Salt, Grovmalen svartpeppar, Senap, Ost, 4 delade vitlökar, köttbuljong, 2 dl vatten, 2 msk balsamica, 2 msk mjöl, 1 dl grädde, 1/2 dl créme fraiche, 2 msk klippt persilja
Gör så här:
1. Lägg ut lövbiffarna på ett bakplåtspapper.
2. Salta, peppra och bred på senap efter behag.
3. Lägg en baconskiva på varje lövbiff. Skiva över en god och smakfull ost. Vik lövbiffarna på mitten. Bryn dem på en sida i taget i en stekpanna.
4. Tillsätt vattnet, vitlöken, köttbuljongen och balsamico. Låt det ”efterkoka” ca 20 minuter.
5. Häll spadet i en såskastrull. Gör en redning av mjölet. Tillsätt grädde, créme fraiche och krydda.
6. Häll såsen över lövbiffarna och strö över klippt persilja.
Ingredienser:
1 kg småpotatis, 1 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin, 1 dl citronsaft, 1 tsk Oregano, Salt och peppar, 1 tsk sesamfrö
Gör så här:
1. Tvätta potatisen väl och lägg dem oskalade i en ugnsform.
2. Häll över olivoljan och citronsaften och strö över oreganon. Salta och peppra.
3. Ställ formen i ugnen i 225°C i ca 25 minuter.
4. Strö över sesamfröna och låt stå i ytterligare ca 4-5 minuter. Servera.
Den här rätten var väldigt god och enkel att laga. Perfekt när jag och vårt lilla barnbarn Millian har varit på trädgårdsmässa, då är man lite trött efter alla intryck.
Hoppas på lika härlig dag i morgon, då blir det ett tag med gräsmattan… den behöver ses över.
Ha en skön kväll!
Kram Birgitta
Kommentera