Festlig Ädelfilé
Idag har det varit en härlig, men ganska kall dag. Det sedvanliga besöket i mataffären är avklarat och lite krattande i trädgården är det som stod på tur. Det står en väldigt stor ek på grannens tomt, har jag otur så blåser det åt mitt håll och då blir det mycket löv att kratta. Men det gör ingenting, det är härligt att vara ute.
Det får bli fläskfilé den här helgen också, Festlig Ädelfilé står på menyn. Jag gillar enkel mat, men den här är nästan för enkel… hihi.
Smaklig måltid!
Ingredienser:
Smör
Broccoli
1 Vitlöksklyfta
1 Fläskfilé
1 Paket bacon
1 Burk Creme Fraiche
1 Paket vispgrädde
Buljongtärning/fond/soya för sälta
1 Kvibile Ädel
1. Lägg ett par nävar tinad broccoli i en ungsform.
2. Stek en hackad vitlöksklyfta i smör, lägg ner en fläskfilé i bitar i vitlöks-smöret och stek dom, när dom är fördigstekt lägger du ner fläskfilen och vitlöksbitarna i formen ovanpå broccolin.
3. Stek sen ett paket bacon i bitar och lägg dessa över fläskfilen. låt fettet vara kvar i stekpannan.
4. Rör ner en burk Creme Fraiche och ett par dl grädde i baconflottet. Tillsätt lite soya eller buljongtärning för sälta och smula ner en ädelost och låt detta puttra ihop till en sås.Häll det över allting i formen och riv lite god ost över och gratinera i ugnen tills osten blivit gyllenbrun.
Servera en god sallad till och ev. potatis.
Ha en underbar lördags kväll!
Kram Birgitta
Det låter gott tycker jag!
Kram Anna
God och enkel… så är det lchf, de recepten är väldigt goda.
Kram Birgitta
Mums, va gott!! Och visst är det trevlig att vara ute!!
Här var det -5 i morse… Riktig vinter är här!! 🙂
kram/Olg@
Vi hade -9 i morse, jag har inte isolerat växthuset än… det blir kallt åt olivträden. Tycker att det är lite tidigt än, kylan kan vänta ett tag till.
Kram Birgitta
Låter verkligen smaskigt…och enkelt är skönt, speciellt en fredagskväll, så jag har antecknat och planerar att laga till det på fredag. Här har vi haft frost hela dagen.
Kram,
Regina
Man behöver inte krångla till det, enkelt är också gott.
Kram Birgitta
Ännu ett lockande recept, tack för tipset.
//Petra
Håll till godo, det var gott och enkelt.
Kram Birgitta