Hoppa till innehåll
december 1, 2022 / underbarahem

Börjar att fundera på julmaten!

Som ni vet så gillar jag att laga mat och just nu så är det pepparrot som gäller eller wasabipasta är också gott att använda. Så det får nog bli lite wasabisill den är så god, skall försöka komma på lite andra sillar med stark smak, chilisill kanske?

Detta pepparkakshuset gjorde vi förra året undrar om det blir något i år?

1 förp 5-minuterssill i bitar (à 420 g), 1 1/2 dl gräddfil, 1/2 dl majonnäs, 1 msk wasabipasta, 1 msk riven ingefära, 2 msk finhackad gräslök (spara lite till dekoration)

  1. Häll av sillen. 
  2. Blanda gräddfil, majonnäs, wasabipaste, ingefära och gräslök. 
  3. Vänd ner sillbitarna. 
  4. Strö över lite finhackad gräslök.

Funderar på om jag inte skall skriva en lista på julmat, kan vara bra att förbereda sig…

Men idag får det bli en tacopaj väldigt matig och väldigt god, jag gillar pajer. Man skall ju även äta med ögat och det kan man göra med denna pajen lyser så fint med tomaterna på.

Pajskal
Smör 150 g, 3 dl vetemjöl, 1 tsk paprikapulver, 2 msk vatten

  1. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. 
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. 
  3. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. 
  4. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min. 
  5. Sätt ugnen på 225°. 
  6. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

Fyllning

500 gr nötfärs, 1 msk smör, 1 påse Taco kryddmix à ca 28 g, 1 dl vatten, 2 dl crème fraiche paprika & chili, 2 dl creme fraiche, 150 gr körsbärstomater, 1 dl Green jalapeño, 11/2 dl riven ost texmex, 1 tsk paprikapulver

  1. Bryn köttfärsen i smör. 
  2. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. 
  3. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. 
  4. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. 
  5. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. 
  6. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. 
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. 
  8. Servera med en klick crème fraîche naturel 

Det kommer garanterat att bli rester till en annan dag och det är så perfekt det är faktiskt inte alla dar man vill stå och laga mat… tro det eller ej.

I morgon är jag ledig och då får det bli en pysseldag känner att det var länge sedan, bäst att fixa medans man känner för det. Har köpt ett antal hyacinter och några prydnadsäpplen med glitter som vi har beställt till jobbet. Äpplena går inte att ha ute för då kommer skatorna och förstör dem utan de får bli inne, men hyacinter och mossa får stå ute vid entrén.

Ha en skön kväll och en fin fredag, nu är helgen i antågande!

Många kramar från Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: