Hoppa till innehåll
maj 7, 2022 / underbarahem

Idag kör vi ett recept på fläskfilégratäng!

Nu har vi ätit grillat några lördagar och idag är det lite ruggigt ute så matlagningen får ske inne, det blir ugnen som får bekänna färg. Fläskytterfilé är alltid gott så det får bli en gratäng med rostad nypotatis, har tydligen köpt en påse potatis tidigare och glömt den så det är bäst att göra åt den. L ville helst ha en gryta idag, men det här blir nästan en gryta kanske häller i lite extra grädde för det är såsen som är god tycker han.

Håll tillgodo!

Fläskytterfilégratäng

1 kg fläskytterfilé, 1 krm svartpeppar, 2 krm salt, 140 gram soltorkade tomater i olja, 3 klyftor vitlök, 3 krm chiliflakes, 1 tsk torkad oregano, 2 krm torkad timjan, 1 tärning grönsaksbuljong, 3 dl vatten, 3 dl grädde, 3 msk ljus maizenaredning, 15 blad färsk basilika, 100 gram riven mozzarella, 1 dl riven parmesan, 250 gram cocktailtomater.

  1. Skär fläskfilén i skivor. 
  2. Häll av olja från tomaterna och ta vara på oljan. 
  3. Bryn några bitar fläskfilé i taget i någon msk av oljan från tomaterna.
  4. Salta och peppra under tiden.
  5. Lägg över efterhand i en stor ugnsform. 
  6. Koka upp vatten i en kastrull och rör i buljongtärning, pressad vitlök, oregano, timjan och chiliflakes.
  7. Rör så att buljongen löser sig. 
  8. Tillsätt grädde och red genom att röra i ljus maizenaredning.
  9. Låt småkoka några minuter.
  10. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. 
  11. Strimla de soltorkade tomaterna. 
  12. Slå såsen över och runt om fläskfilébitarna.
  13. Strö över de hackade soltorkade tomaterna, riven mozzarella hälften av parmesanosten.
  14. Grovhacka basilikan och strö över hälften. 
  15. Laga gratängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 
  16. Skölj och dela cocktailtomater. 
  17. Vid servering så strör du över tomaterna samt resten av parmesanosten och basilikan.
  18. Strö över lite av de andra kryddorna också om du vill.. 

Till detta gjorde jag rostad nypotatis och en sallad, hade olja och kryddor i en påse som fick ligga ett par timmar för att dra åt sig det goda.

Det blev även en sallad som vanligt med smak av citrus, jag gillar spetspaprika den smakar så gott.

Att laga mat är så kul tycker jag och att se mina nära och kära gilla det jag lagar är ännu bättre. Hoppas att ni testar dessa recept och ibland så gillar man och ibland så är det tvärsom.

Nu önskar jag Er en underbar lördagskväll och härlig söndag!

Många kramar från Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: