En lördagsmiddag med airfryer!
Idag blev det en middag med airfryer, jag har gått på det igen jag som har sagt att en massa prylar i köket kommer inte in här hos oss. men jag måste säga att det blev jättegott och en massa tid över att bara njuta medans maten lagades. Nu kommer det att bli många recept på friterat, det är så kul att testa.
Detta är vår middag med airfryer.
2 stora kycklingfiléer, peppar, 4 små skivor brieost, 1 msk gräslök, finhackad, 4 skivor lufttorkad skinka
- Dela kycklingfiléerna i fyra lika stora bitar och gör ett vågrätt snitt i varje del till 1 cm från kanten.
- Vik upp kycklingfiléerna och strö över salt och peppar.
- Lägg en skiva brieost och lite gräslök på varje bit.
- Vik ihop kycklingfiléerna och vira en skiva lufttorkad skinka runt varje bit.
- Pensla de fyllda filéerna lätt med olivolja
- Stek på spisen så att de får en fin färg
- Sätt in i ugnen på 175°
1600 g potatis, 6 msk olivolja, 4 msk vetemjöl
- Skala och skär potatisen i klyftor.
- Skölj, låt rinna av och torka potatisen noga med en handduk.
- Lägg potatisklyftorna i en skål och tillsätt 2 msk olja.
- Häll ner de kryddor du eventuellt vill ha och mjölet. Blanda väl.
- Lägg klyftorna i maskinen och fördela resten av oljan över klyftorna.
- Stek i 35-40 minuter, eller tills klyftorna är genomstekta.
- Smaka av med salt och peppar.
Passerad tomater ca 2 dl
1/2 dl olivolja
6 basilika blad
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tesked salt
Blanda bara all ingredienser och värm upp, men koka inte.Nu har jag och L avnjutit ännu en god lördagsmiddag, antingen är L tålmodig och säger inte vad han tycker eller så gillar han min mat… hoppas på det sistnämnda.
Det perfekta med denna fritös är att det blir inte en massa oljerester att ta till vara i princip så är det bara att torka ur. Skall bli kul att testa lite annat, bara att hälla i och sätta på airfryer.
Nu önskar jag Er en skön lördagskväll och en fin söndag!
Många kramar från Birgitta
Har också varit nyfiken på en Airfryer, men inte vågat köpa någon, då jag tänkt som dig.
Men jag tolkar det som att du tycker det är en maskin värd att testa.
//Petra
Testade den idag också med kyckling, lite mindre bitar och mera kryddor så blir det super… man vågar inte för mycket i början. Det blir väldigt krispigt och gott…
Birgitta