Vad väljer man? ärtsoppa eller en god sallad!
Finns det något godare än mozzarella och kycklingsallad, lätt att äta och man blir så skönt mätt. Det är ärtsoppetorsdag hemma hos oss idag, men om man inte gillar ärtsoppa och tänker på beach 2024 så kanske man kan välja en god sallad i stället… här kommer ett mattips.
![](https://underbarahem.wordpress.com/wp-content/uploads/2013/08/mozzarella-och-tomatsallad.jpg?w=595)
Skär tomaterna och mozzarellan i skivor. Lägg dem omväxlande på ett uppläggningsfat så att de delvis täcker varandra. Strö över färsk basilika eller oregano.
Peppra och ringla över olivolja.
![](https://underbarahem.wordpress.com/wp-content/uploads/2013/08/ljummen-grekisk-sallad-aug.jpg?w=595)
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 msk färsk oregana grovhackad, 1 msk olivolja, 1 förp tagliateller, 1 st gul paprika, 4 st tomater, 1/2 gurka 200 gr grekisk fårost 1 dl svarta oliver med eller utan kärnor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär kycklingen i stora bitar. Blanda dem med salt, peppar, oregano och olja.
3. Hetta upp en stekpanna och bryn bitarna hastigt runt om.
Lägg över dem i en långpanna.
4. Låt kycklingen eftersteka i mitten av ugnen ca 10 minuter.
5. Koka pastan.
6. Kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i stora bitar.
Skär osten i bitar.
7. Blanda ihop dressingen i en liten kastrull och värm.
Dressing:
1 dl olivolja, 1dl pressad citronsaft, 2 tsk torkad oregano, 0,5 tsk salt, 0,5 svartpeppar.
- Låt pastan rinna av.
- Blanda den med kycklingen, grönsakerna, oliver, osten och dressingen.
- Häll över salladen på ett stort fat.
Undrar hur många det är som äter ärtsoppa på torsdagar, när vi köper ärtsoppa hemma i butiken så vet jag att det är inte bara vi som köper… hihi. Detta var ett litet salladstips ifall man inte gillar att äta ärtsoppa på torsdag eller någon annan dag.
Japp, nu är bästa dagen här igen, njut av fredagen hemma eller på jobbet!
Många kramar från Birgitta
Lämna en kommentar