Hoppa till innehåll
juni 15, 2024 / underbarahem

Fylld fläskytterfilé med potatisbakelser!

Vädret envisas med att visa sig från sin sämsta sida, fast idag blev det bättre än vad de sa att det skulle bli. Det fick bli en tur till Ambjörnarp där det var motorträff, kom lite regn fast inte mycket sen tittade solen☀️faktiskt fram. Idag får det bli ugnen som får stå till tjänst, grillningen får vänta tills det blir lite varmare. Har rensat lite i frysen nu blir det kylen som får stå till tjänst👌

Fylld fläskytterfile!

1 fläskytterfilé ca 700 g, 10 soltorkade tomater, färsk spenat, 100 g fetaost, 50 g oliver, salt, nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C. 

  • Skär bort eventuell senig hinna
  • Skär oliverna i fjärdedelar.
  • Skär upp tomaterna, fetaosten och oliver i små bitar.
  • Gör ett snitt längs med hela filén. Eventuellt kan du behöva banka ut den lite för att få plats med all fyllning
  • Lägg på spenaten och sedan fyllningen och bind ihop den med ett steksnöre
  • Bryn på hög värme i matolja i en stekpanna till filen får en fin färg. 
  • Salta och peppra rikligt.
  • Lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen till filen får en temperatur på 65 grader, mellan 25-35 minuter.
  • Ta ut köttet och vira in i aluminiumfolie. 
  • Låt vila i 10 minuter. 
  • Skiva köttet och servera med en god fräsch sallad och potatisbakelser.

Potatisbakelser!

600 g potatis, 200 g riven västerbottensost, 1 kyld smördegsrulle ca 250 gr, 1 äggula

  • Skala och dela potatisen. 
  • Koka den mjuk i saltat vatten. 
  • Låt ånga av. 
  • Pressa den varma potatisen och låt kallna.
  • Blanda potatisen med det mesta av osten, smaka av med salt och peppar.
  • Lägg blandningen i en sträng på smördegsplattan och rulla ihop.
  • Pensla med äggula och dela rullen i 8-10 bitar.
  • Lägg bitarna på en plåt med bakpapper och strö på resten av osten.
  • Grädda bakelserna i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Skall bli kul att göra potatisbakelser, man kan faktiskt göra massor av olika recept av potatis… annars är kokt potatis gott det också.

Undrar om det är många som har gått på semester eller blir det efter midsommar som ledigheten infaller tro? Jag väntar några veckor till, hoppas på bättre väder🙏vi får se.

Ha en fin lördagskväll!

Många kramar från Birgitta!

Lämna en kommentar

Nordic Lights and Mediterranean Landscapes®

A Blog on Travels, Food, Photography, Art and Design (Mat, Vin, Resor, Fotografi, Konst, Design)

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

Annasskrivande

Annasskrivande

~Crafting Mum~

~Let's be creative and having fun ~

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.