Hoppa till innehåll
mars 20, 2023 / underbarahem

Blomsterträdgården en oas!

Nu är det ljust när man åker hem och bara det är så härligt, sen väntar vi på våren tycker att den är lite sen… fast fåglarna kvittrar på för fullt. Stannade till vid Blomsterträdgården det är så mysigt att gå där och bara titta, fast det blev lite handlat också… juteband att sätta i dekorationer som det kan bli nu till fixandet.

Citronträdets blad är vackert mörkgröna och har en frisk och blank framtoning med en läderartad känsla. Det som verkligen bidrar till praktfullheten hos ett citronträd är blommorna, som blommar i mars och april och är vita med en något rosa undersida – som dessutom luktar alldeles underbart.

Använd medelhavsjord och medelhavsnäring när du odlar ditt citronträd, vilket ger trädet bäst förutsättningar för att växa till sig. När vintern kommer så måste citronträdet stå så ljust som det är möjligt, och helst i svalare temperaturer på omkring fem till tio plusgrader.

Som näring behöver citronträdet ha rikliga doser av kväve, fosfor och kalium och denna näring ska ges i svag dos i vattnet från våren till hösten.

Tänk att något som ser så tråkigt ut kan bli så fint???


Dahlian ska sättas i rabatt eller kruka under perioden sena mars till början av juni. Knölarna tål inte frost så se till att de får stå frostfritt om du sätter knölarna tidigt. Det går bra att ha dem exempelvis i krukor i uterummet så länge som det inte bor några möss där.
Vattna vid torka, dahlior är törstiga och särskilt krukodlade plantor behöver vattnas ofta under högsommaren.

Plantera du knölarna direkt i jorden i rabatten sätter du dem på cirka tio centimeters djup. Ett tips är att använda lökkorgar då du planterar, på så vis blir det enklare att plocka upp dina dahliaknölar när hösten kommer och det är dags för vinterförvaring.

Vattna regelbundet, vilket är extra viktigt om dahlian odlas i kruka. De trivs inte att torka ut. Dessutom finns större risk för mjöldaggsangrepp om plantor i kruka fått torka ut upprepade gånger. Mjöldagg trivs i torrt och varmt väder och ger dahlians blad och knoppar en vit pudrig beläggning.

Nu är det mycket att tänka på, vad man skall köpa och vilka växter man skall plantera. Men det brukar oftast bli samma år från år, det är att säkert kort

I morgon kommer det växter till oss på jobbet som vi har beställt, däribland citronträd då får det nog bli ett träd för de jag har verkar lite tråkiga… hihi.

Hoppas nu att Er första dag på veckan har varit bra och så kör vi vidare, i morgon kommer det bilder.

Många kramar från Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: