Fylld kyckling och potatisgratäng i ugn!
Nu är det dax igen för ett lördagsrecept och detta var vad det blev av vad som fanns hemma, alt utom spenaten och fetaosten det fick jag köpa. Det är lite sport att göra god mat av vad man har i skåpen, just nu finns det ganska mycket i frysen passar på när det är billigare att fylla frysen.
Detta kändes i alla fall festligt…

Fylld kyckling med spenat och fetaost

4 kycklingfiléer, 1 klicksmör, salt och svartpeppar
Fyllning
1 lök gul. 2 msk olja, 300 g bladspenat, 0,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 250 g fetaost, 1,5 dl crème fraiche
Ugn 200°
- Hacka löken fint och stek i olja,
- Lägg i spenaten, fortsätt att steka tills vätskan försvunnit,
- Salta och peppra och blanda runt.
- Ta stekpannan från värmen och smula i fetaosten och blanda ner crème fraichen.
- Skär kycklingfiléerna längs långsidan men inte helt igenom.
- Skeda i fyllningen och lägg filéerna i en ugnsfast form.
- Ställ in i mitten av ugnen cirka 25–30 minuter eller tills kycklingen är väl genomstekt,
Potatisgratäng med panko

800 g potatis, 1 vitlöksklyfta, 3 dl grädde, 1 dl mjölk, 6 msk sojasås, 1 burk majs, 125 g riven ost, nymalen peppar, paprikapulver, cayennepeppar, 4 gula lökar, 2 msk olivolja, 3 msk Teriyaki barbecuesås med honung. 80 g smör, 40 gr panko, 40 gr solrosfrön
- Skala, skölj och tunnskiva eller tunnhyvla potatisen.
- Skala och finhacka vitlöken, koka upp med grädde och sojasås.
- Låt majsen rinna av och lägg den tillsammans med potatisskivorna i gräddblandningen,
- Låt koka upp och koka färdigt i ca 2–3 minuter.
- Tillsätt och låt osten smälta, smaksätt med muskot, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
- Skala, skiva och stek löken gyllenbrun i het olja.
- Tillsätt Teriyaki barbecuesås med honung,
- Låt koka upp en kort stund och smaka av med peppar.
- Sätt ugnen på 180 °C .
- Fördela smöret i klickar på gratängen, strö över pankoströbröd och solrosfrön, ungsbaka i ca 30 minuter och servera.
Vitlöksyoghurt

2,5 dl matlagningsyoghurt, 1 msk citron pressad saft, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk senapsalt och svartpeppar
- Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av den med salt och peppar
Detta blev så perfekt men det blev mycket kvar av potatisgratängen, så då har vi till veckan… hihi

Nu skall vi bara ta det lugnt och njuta av allt det goda vi har ätit, kan bli en glass lite senare. Önskar er en skön lördagskväll och ut och gå långpromenader i morgon, det är bara att ta på sig regnkläder… fukt skall visst vara bra för hyn har jag hört, hihi.
Så här kommer många kramar från Birgitta
Kommentera