En grekisk paj så här på kvällen!
Nu börjar det att bli lite bättre väder, fast det är kallt på morgonen -8° var det i morse när jag åkte till jobbet. Men det är bara att stå ut, för det kommer att bli mycket bättre och varmare. Man väntar lite på att det skall bli grillsäsong vi grillar inget på vintern, min son han grillar året om det kanske vi skulle göra också. Men idag blir det en färgrik grekisk paj, jag gillar pajer tycker att det är smidigt att göra och lätt.
Färgrik grekisk paj

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 gr smör, 3 msk vatten.
Fyllning: 300 gr kyckling, 2 msk smör, 8 st cocktailtomater, 2 tsk oregano, 150 gr fetaost, 125 gr kvibile gräddädel, 10 st urkärnade svarta oliver, 1 dl hackad persilja, 3 st ägg, 3 dl mjölk, 0,5 tsk salt.
- Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda i 10 minuter i 200°.
- Krydda kycklingen med salt och peppar och stek fileérna tills de är genomstekta.
- Låt kallna och skär i mindre bitar.
- Dela tomaterna och lägg dem i pajskalet.
- Krydda med oregano.
- Lägg på kycklingköttet, smulad fetaost, riven ädelost och oliver.
- Strö över hackad persilja.
- Vispa samman ägg, mjölk och salt.
- Häll blandningen över pajen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200° ca 40 minuter.
Visst ser den fin ut och med lite blandad sallad med fetaost så är denna middag klar, det gäller att inte ha för mycket långkok när man kommer hem sent från jobbet. Så är det också bra om maten inte är för kraftig, kan bli lite jobbigt för magen när man sätter sig still sen… det är mycket att tänka på, hihi.
Nu hoppas jag att ni har haft en bra dag och ni vet vad jag tycker om morgondagen då det är fredag, bästa dagen på hela veckan.
Ha en skön kväll!
Många kramar från Birgitta
Kommentera