Kyckling med smak av balsamico!
Jag fick en påse med olika kryddor i julklapp på jobbet, det är så kul att få en sådan påse med kryddor och oljor som man i vanliga fall inte köper.. Däribland var det en balcamicovinäger, den skall jag använda idag till kycklingsåsen.

En mindre syrlig som vardagslyx till lena, söta salladsdressingar där balsamicon framhäver spröda salladsblad och primörer, eller för att förhöja en sås eller marinad. Och, naturligtvis, en riktigt fin balsamvinäger, trögflytande och med stor sötma, för festliga tillfällen. Passar utmärkt till en mustig sås eller som tillbehör till en god ost eller en fruktig dessert. Den färdigreducerade balsamvinägern, Crema di Balsamico, är krämig och fyllig och används både som dekoration och som en fräsch smaksättning på kött, fisk, sallad och ost. Finns i flera olika smakvarianter.

4 kycklingbröstfiléer, salt peppar, 1 tsk torkad dragon, 3 dl grädde, 3 msk balsamicovinäger, 2 msk kycklingfond, 2-3 vitlöksklyftor, körsbärstomater, 140 gr bacon
Ugn 200°
- Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
- Bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör.
- Lägg över i en ugnsform.
- Häll grädde, balsamvinäger och fond i stekpannan som kycklingen bryntes i och koka upp.
- Tillsätt riven vitlök och rör om.
- Häll såsen över kycklingen.
- Lägg tomaterna runt om kycklingen.
- Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter.
- Strimla baconet och stek knaprigt.
- Strö bacon och dragon över kycklingen.
Krispig potatis

8 potatisar, olja, ströbröd, vitlök
Ugn 200°
- Dela potatisen och skär den i rutor inte helt igenom.
- Häll olja i en ugnsform och strö på ströbröd.
- Krydda med kryddor du gillar.
- Lägg på potatisen med snittytan ner.
- Sätt in i ugnen.
- Ta ut efter en stund och pensla med olja och riven vitlök
- Sätt in potatisen tills den är färdig..

Kycklingsåsen blev precis som jag hade tänkt, idag blev det väldigt syrligt till middag. Salladen var vitkål som jag hade hyvlat med en osthyvel och så hade vitkålen fått ligga i en vinägrett i en plastpåse några timmar, pizzasallad kan man säga.
Nu sitter vi med ett glas vin och njuter efter en god middag, hoppas att ni har det lika bra. Man kan inte säga att vädret var bra idag men i morgon kanske det blir bättre… det gäller att vara positiv.
Ha nu en underbar lördagskväll och det är nog regnkläder som gäller i morgon.
Många kramar från Birgitta
Kommentera