Hoppa till innehåll
januari 21, 2023 / underbarahem

Fries med bacon och riven ost, helstekt fläskytterfile med vitlöksklyftor!

Nu är det lördag igen och ännu ett recept på G, men vad skall vi äta. Jag gjorde egen pommes för ett tag sedan utan fritös, varför kan man inte använda det som grund och tillsätta det med en massa gott… sagt och gjort detta blev det.

Det var tummen upp, får nog testa det med andra såser med olika smaker… helt plötsligt så händer det. Det blev fläskytterfilé till, det var ett bra pris i butiken då slog vi till… man måste ju tänka ekonomiskt.

Fläskytterfile, vitlök, kryddor

ugn 225°

  1. Krydda filén
  2. Sten i stekpanna så att den får färg.
  3. Ta upp den och stick in vitlöksklyftorna i köttet, lite här och där.
  4. Ställ in i ugnen så att filén blir färdig.

Egen pommes

1 kg potatis, 4 msk olivolja, flingsalt

  1. Skala potatisen 
  2. Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor, och skär skivorna till jämnstora pommes frites.
  3. Lägg allt i en skål med kallt vatten, och skölj tills vattnet är klart, för att få bort stärkelsen. 
  4. Torka sedan pinnarna torra med hushållspapper. 
  5. Häll bort vattnet ur bunken och lägg tillbaka pommesen. 
  6. Ringla över olivolja och vänd runt potatisen noga. 
  7. Se till att alla sidor på bitarna blir täckta av olja!
  8. Lägg ut potatisen på en plåt, täck gärna med bakplåtspapper. 
  9. Se till att bitarna inte ligger på varandra.
  10. Ugnsstek i en halvtimme tills pommes fritesen är gyllene, men vänd runt dem var 10:e minut och håll lite koll. 
  11. Den andra gången du vänder dem saltar du generöst.

Pommes med bacon och vitlökssås

1,5 tsk torkad dragon, 1,5 tsk paprikapulver, 1,5 tsk salt, 140 g tärnat bacon, 1 st grön chili, 100 g Västerbottensost® (grovt riven)
Gräslök, 4 msk crème fraiche, 4 msk majonnäs, Chilisås, Salt

  1. Stek under tiden baconet tills det blivit krispigt under tiden som pommesen är i ugnen och låt baconet rinna av på papper.
  2. Blanda i en skål ihop crème fraiche, majonnäs samt chilisås till en slät sås salta.
  3. Mortla ihop 1,5 tsk vardera av torkad dragon, paprikapulver och salt.
  4. När pommes fritesen fått lite färg, ta ut och blanda upp med kryddblandningen.
  5. Toppa med finhackad grön chili och riven Västerbottensost.
  6. Ställ in i ugnen ytterligare tills osten smält.
  7. Ta ut ur ugn och toppa med det krispiga baconet, såsen och finhackad gräslök.
  8. Ät direkt!

Detta blev toppen, så pommesen kommer att få bli grunden med en massa gott på…

Nu önskar jag Er en mysig lördag och en underbar söndag!

Många kramar från Birgita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: