Hoppa till innehåll
januari 9, 2023 / underbarahem

Nu är eken ett minne blott!

Det var synd att vi inte hade någon bild på eken när vi flyttade till huset, hade varit kul att se hur stor den var då. Men idag så var det inte mycket kvar av eken, bara stammen när jag kom hem och i morgon är den ett minne blott. Jag tycker att ekar är väldigt fina men när de börjar att bli så stora och utrymmet blir för litet så gick det inte längre. Så är det ju detta med solpaneler grannen har klätt sitt hela tak med paneler och eken skuggade en stor del av taket, så måste man ju tänka på energin… eken var grannens.

Så här såg det ut i morse inte när jag åkte för då var det mörkt, men L tog en bild senare på förmiddagen precis när de har börjat att såga. Det kommer att bli så bra nu har vi även kvällssol på växthuset och det kommer nog att märkas, lite mera ljus till växterna. Vi brukar sätta oss vid dammen på kvällen och då har eken skuggat väldigt mycket, nu kan vi kanske sitta där lite längre.Eken har tagit väldigt mycket sol för grannens altan på sommaren, nu kommer det att bli jättebra. Jag tycker att de är otroliga som kan klättra och i dessa stora träd.

En arborist måste ha mycket goda kunskaper om trädets funktion, anatomi, biologi och livsmiljö. Det är viktigt att vara i god fysisk kondition och tycka om att arbeta utomhus i alla årstider. Man måste vara beredd på att arbeta på höga höjder.

Så här såg det ut en sommardag när eken var full med löv och väldigt grön och fin, men sen när den tappar blad så har vi att göra en längre tid med att kratta och det är väldigt jobbigt att hålla dammen fri från löv. Ek orsakar förgiftningsfall på våren när lövverk slår ut samt på hösten när djur äter stora mängder ekollon. 

I morgon när jag kommer hem från jobbet så är eken helt borta och det kommer säkert att bli många småekar ett tag, men det får vi väl rensa bort.

Nu är första dagen på veckan avklarad och det är bara att köra vidare. Julen är bortplockad på jobbet och nu ser vi fram mot ljusare tider, nu är det fokus på sovrummet lite nya överkast och kuddfodral finns det.

Hoppas att ni har haft en bra dag, önskar Er en fortsatt fin vecka!

Många kramar från Birgitta

2 kommentarer

Kommentera
 1. Regina / Jan 9 2023 8:28 e m

  Vi tog bort en stor ek mitt framför huset för många år sen. Grenarna hade börjat växa in över taket och när det blåste hörde vi hur det slog på takpannorna. Men vilken tur att vi bestämde oss för att ta bort eken! Den var helt rutten inuti och kunde ha ramlat när som helst😱 Jag kan glädja dig med att ekar inte är så benägna att skjuta rotskott😊
  Kram,
  Regina

  • underbarahem / Jan 9 2023 8:32 e m

   Det var tur för jag vet inte hur många småekar L rensade bort efter alla ekollon som hade slagit rot, nu får grannen sol på taket och vi slipper löven👏👏👏
   Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: