Enkelt och gott!
Idag så blir det pankopanerad kyckling som jag har gjort förut mest för att jag skulle göra en sås som jag var lite nyfiken på och då passade denna kyckling till den. Har fått lite pippi på pepparrot så det får bli det denna lördag också. Det är alltid kul att testa lite nytt och jag har lite färdigkokt potatis så det får bli en potatisgratäng, varför krångla till det när det kan vara enkelt. När jag ser bilden så blev det faktiskt väldigt färgglatt, till och med äpplena i mossan passar till maten.

Panko panerad kyckling

2 st ägg, vetemjöl, 2-3 dl pankoströbröd, 2 dl finriven parmesanost, salt, svartpeppar
- Vispa upp äggen i en djup tallrik.
- Blanda panko, riven parmesan, salt och peppar på en egen tallrik.
- Doppa kycklingen i mjölet sen i äggblandningen och sedan i pankoblandningen.
- Se till att hela kycklingbiten är täckt av pankobladningen.
- Hetta upp en panna med rikligt med olja och stek kycklingbitarna i ca 3-4 minuter per sida.
Sås med pepparrot

2 msk fullkornssenap, 1 dl créme fraîsche, 2 msk finriven färsk pepparrot, i litet äpple grovrivet, flingsalt
Rör ihop detta och låt stå en stund så att det får ta åt sig smakerna.
Ostgratinerad potatis

Ca 1 kg fast potatis, 1 röd paprika, 1 tsk sambal oelek, 2 st pressade vitlöksklyftor, 4 dl riven ost
- Skala och koka potatisen.
- Låt den kallna.
- Kärna ur och tärna paprikan.
- Smält smöret.
- Blanda smör, sambal oelek och vitlök.
- Skiva potatisen och lägg den på ugnssäkra fat.
- Häll över kryddsmör, strö över paprika och ost.
- Hit kan man förbereda.
Sätt ugnen på grill.
Gratinera i övre delen av ugnen 5 – 10 min.

Ännu ett recept inne på bloggen, man kanske skulle räkna och se hur många jag har lagt upp… nä, struntar nog i det. Fortsätter med recepten fast ibland så blir det idétorka, men det löser sig.
Hoppas att ni har haft en bra lördag och i morgon blir det en härlig söndag med promenader och mycket annat.
Många kramar från Birgitta
Kommentera