Nu blir det en kycklinggryta med det…
Idag har altanen fått sig en makeover inför vintern, vi är inte så flitiga på att använda grillen när snön ligger vit på taken. Grillen och köket får stå lite under tak så får de komma fram till våren, det är snart hoppas vi. Så idag blev det en gryta med kyckling och ajvar och lite annat i.

Kycklingfilégryta

3 kycklingfiléer, 1 gul lök,1 grön paprika, 2 vitlöksklyftor, 1 msk riven färsk ingefära, 1,5 dl ajvar, 1 msk sambal oelek, 4 dl crème fraiche, 1 dl vatten
- Dela kycklingfiléerna på längden och stek dem i matfett.
- Salta och peppra på båda sidor.
- Lägg över kycklingfiléerna på en skärbräda och låt dem svalna en aning.
- Trasa dem sedan med två gafflar.
- Salta och peppra över traset.
- Halvera löken, skär den i klyftor.
- Kärna ur och strimla paprikan.
- Finhacka vitlöken.
- Värm matfett i en stekpanna och lägg i lök och paprika.
- Stek på medeltemperatur tills den mjuknat.
- Lägg i vitlöken och stek ytterligare en minut.
- Lägg i kycklingen och låt puttra på svag värme några minuter.
Grekisk potatis

- Lägg torr och delad potatis i en ugnsform.
- Ringla över rejält med olivolja, pressad citron, flingsalt, oregano och mortlad havregryn.
- In i ugnen 1 timme 175 grader.
- Ös potatis var 10:e minut och pudra över extra havregryn de sista 10 minuterna, höj då värmen till 220 grader.
- Låt rinna av lätt på hushållspapper och lägg upp på fat.

Detta blev riktigt gott men starkt, grytor är så perfekt att laga till blir nästan bättre när man värmer dem en gång till. Nu blir det lite fotande av pumpan och spöket som jag köpte på jobbet… läskigt värre. Tänk vilka sedvänjor man tar till sig, räcker det inte med påskkärringarna…hihi.
Hoppas att ni har en lugn halloween… Trick or Treat
Många kramar från Birgitta
Kommentera