Idag blir det en gryta med fläskytterfilé och renskav!
Idag blev det kläder på som tål regn för en promenad blir det i alla fall även fast det är ett sådant tråkigt väder. Till middag idag blir det en gryta, när det är lite grått och regnigt då får det bli grytor eller soppor passar perfekt på hösten.

Denna gryta blev så god, testade ginger beer nästan hela flaska hade jag i och det blev så smakrikt…
ICA Selection Ginger Beer är en kolsyrad dryck med tydlig smak av ingefära och med inslag av kardemumma. Läsken är söt, syrlig och kryddig på en och samma gång. Den passar perfekt till kryddig mat som indiska eller kreolska rätter och givetvis i denna gryta som jag har lagat i kväll.

600g fläkfilé, 240 gr renskav,1 paket bacon, kastanjechampinjoner, 1 stor rödlök, 2 vitlöksklyftor, 2 dl ginger beer, 2 dl créme fraiche, 1 dl grädde, 1 hönsbuljongtärning, 1 köttbuljongtärning, 1,5 tsk dijonsenap, 1 msk soya, 1 msk farinsocker, salt och svartpeppar
- Putsa och strimla fläskfilén i mindre skivor.
- Hacka bacon.
- Hetta upp en stekpanna med olja.
- Stek renskaven och lägg åt sidan.
- Stek fläskfilé och bacon tillsammans tills fläskfilén fått en fin yta.
- Hacka röd lök, vitlök och skiva champinjoner och häll i stekpannan tillsammans med fläskfilé och bacon, häll i renskaven.
- Stek i några minuter.
- Tillsätt ginger beer och låt koka kraftigt i 3-5 minuter
- Tillsätt créme fraiche, grädde, buljong, dijonsenap, soya, och farinsocker.
- Låt koka ihop i ca 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.



Till detta serverar jag pressad potatis och en sallad!
Ha en underbar lördagskväll och njut av alla goda rätter som ni lagar i kväll…
Många kramar från Birgitta
Wow det såg fantastisk gott ut. Trevlig kväll
Tackar, så perfekt med grytor och det är lite höstmat tycker jag. Det är kul att testa lite nytt och ginger beer i grytan blev så bra.
Ha det bra!