Fläskytterfile med Basilika och Dragon!
Nu frångår vi principerna och lägger ut ett lördagsrecept på söndag istället, känns lite avigt men så blir det ibland. Jag har lite svårt för att bestämma mig om jag skall smaksätta fläskytterfilé med basilika eller dragon, så det får bli hälften var… då får vi se vilket som blev bäst.

Fläskytterfilé med fetaost

900 gr fläskfilé, salt svartpeppar, 2 msk olivolja1, 2 dl crème fraîche, 200 gr fetaost, 1 msk Basilika fryst eller torkad dragon, salt, svartpeppar
- Putsa fläskfilén fri från fett och senor.
- Salta och peppra ordentligt runt om.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta.
- Ta av från plattan och låt den vila.
- Mixa ihop creme fraiche, fetaost, nypa salt och peppar med hjälp av en stavmixer eller visp
- Dela krämen i två skålar och smaksätt med basilika och dragon i varsin skål.
- Skär fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor.
- Lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form och klicka över fetaoströran.
- Sätt in i ugnen ca 20 min eller tills fläskfilén är helt genomstekt.
Tomatsallad

4 st tomater, 1/2 msk basilika fryst, 3 tsk olivolja, 1 tsk balsamvinäger, 1 krm salt, 1/2 röd lök
Skölj och tärna tomaterna och hacka rödlöken blanda detta med basilika, olja, balsamvinäger och en nypa salt i en skål.

Jag vet inte vad jag skall säga, både köttet med dragon och den med basilika var god man får växla efter tycke och smak. Vi som brukar vara lite slarviga med maten på söndagen, så känns det här lite konstigt med en middag med olika rätter. När jag bodde hemma hos mina föräldrar så var det alltid en vällagad söndagsmiddag som det bjöds på.
Hoppas att ni har haft en bra helg och nu som vanligt laddar vi för en ny vecka.
Många kramar från Birgitta
Kommentera