Idag blir det gratäng med klyftpotatis!
En härlig lördag med lite av varje plock, fastnade i min walk in closet och där blev det lite röj. Men innan så botaniserade jag i frysen och där fanns det fläskytterfilé det fick det bli och i kylen fanns resten av ingredienserna till en lördagsmiddag.
Fläskytterfilégratäng med mangochutney

Fläskytterfilé, salt & peppar

2 1/2 dl creme fraiche, 1 1/2 dl vispgrädde, 2 tsk sambal oelek, 1 tsk kinesisk soja, 3-4 msk mangochutney, 1 msk chilisås, 1 tsk paprika pulver, kastanjechampinjoner, 5-8 körsbärstomater, 2 dl riven valfri ost, 200gr mozzarella
- ugn ca 225°
- Skär fläskfilen i medaljonger och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg.
- Lägg upp i en ugnsform.
- Skiva kastanjechampinjonerna och lägg över köttet.
- Rör ihop alla ingredienserna till mangosåsen i en kastrull och låt sjuda upp.
- Fördela såsen över fläskfilen och klyfta över tomater
- Riv över osten och mozzarellan.
- Gratinera sedan hela gratängen i 15- 20 minuter eller tills fläskfilen är genomstekt.

Till detta serverade jag klyftpotatis som var indränkt i olivolja, smör och kryddor som vitlökspulver och persillade, denna krydda borde man använda oftare givetvis så serverades en sallad också.

Nu är vi mätta och belåtna inlägget är klart och den härliga tv-fåtöljen är intagen. Just nu kan det inte bli bättre, fast det var lite mera fart förra helgen när vi hade de tre godingarna här nu är det väldigt lugnt.
Ha en underbar lördagskväll!
Många kramar från Birgitta
Kommentera