Idag blev det en kycklinggratäng med klyftpotatis!
Vilken härlig dag det har varit frånsett blåsten ibland, men man kan inte få allt. Det bästa är att vi har haft M&M här då är det full fart, vi hann med en tur till Limmareds skatepark så kul de har.. Sen blev det hem för att göra middag, vilken tur att vi inte har bestämt oss för att grilla… blåste som bara den. Middagen gjordes i ugnen och var tummen upp från alla håll…
Kycklinggratäng med lite av varje!



4 kycklingbröstfiléer, 1 msk smör, salt och peppar, 4 soltorkade tomater i olja, 1 dl färsk basilika, 2 dl vispgrädde, 3 msk dijonsenap, 1 msk majsstärkelse, 2 vitlöksklyftor, 1 dl crème fraiche, 2 dl riven ost, 200 g körsbärstomater. ett paket bacon
Sätt ugnen på 200°.
- Dela varje filé på längden och bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.
- Salta och peppra och lägg över kycklingen i en ugnsform.
- Strimla soltorkade tomater och basilika och strö över kycklingen.
- Vispa ihop grädde, senap, majsstärkelse, riven vitlök och crème fraiche och häll i formen.
- Strö över ost.
- Dela tomaterna och lägg i formen.
- Gratinera dem, ca 20 minuter.
- Garnera med basilika och knaperstekt bacon servera med klyftpotatis eller någon annat som du gillar.
Klyftpotatis med smak av vitlök olika kryddor, olivolja och smör…

Det behöver inte vara krångligt att laga mat, bara att blanda ihop en del gredienser så blir det tummen upp…

Nu får det bli lite bus med grabbarna innan det är dax att ta det lugnt, så får vi se vad morgondagen har att ge.
Ha en underbar lördagskväll!
Många kramar från Birgitta
Kommentera