Kycklingspett och grillad potatis!
Ännu en härlig lördag snart till ända, men det har varit så härligt vi har haft besök av godingarna. Det har blivit massor av mys och cyklande, lite senare blev det grillat.
Givetvis blev det massor av cyklande, Farbror M kom med sin cykel som Millian tog över. Farbror M fick låna farfars cykel i stället.


När vi gick och godingarna cyklade så såg vi att backsipporna hade kommit upp då är det vår, Millian ville absolut ta en bild… visst blev den perfekt.

När vi kom hem så blev det fixande till grillmiddagen, hade önskat att det hade varit lite varmare.
Lördagens grillmiddag!


800 g kycklinglårfiléer,
Mustig marinad
1 dl olivolja original, 2 msk balsamvinäger, 2 msk Tomatpuré, 1 msk soja, 1 msk sambal oelek, 1 1/2 msk flytande honung, 2 krm svartpeppar nymalen, 2 klyftor pressad vitlök
- Putsa kycklingen och skär filéerna i 3×3 cm bitar.
- Marinera i marinaden minst 1 timme i kylskåp (gärna längre).
- Trä på spett, salta och grilla runtom ca 15 minuter.
Grillad potatis

12 stora potatis, 0.5 dl olivolja, 0.5 citron, pressad saft, 1 msk paprikapulver, 2 tsk torkad rosmarin, 1 tsk korianderfrön, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk flingsalt
- Koka potatisarna tills de nästan är färdigkokta.
- Blanda olja och citronsaft med de torra kryddorna till en kryddolja.
- Låt potatisarna rinna av ordentligt och vänd sedan runt i kryddoljan.
- Grilla potatisarna tills de får fin färg med krispig yta.
Tzatziki

0.5 gurka, 2 dl crème fraiche, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk pressad citronsaft, 2 msk olivolja
- Riv gurkan grovt, salta och låt stå 15 min.
- Pressa ut överflödig vätska.
- Rör ihop crème fraichen med vitlök, citronsaft, olja och gurka.
- Smaka av tzatzikin med salt och peppar och ringla över lite olja vid servering.
Fetaostsallad

1/2 gurka skalad skivad, 4 tomater skivade, 1 röd lök skivad, spetspaprika skivad, 1 Fetaost (á 150g) smulad, olivolja, salt, svartpeppar nymalen
- Blanda gurka, tomater, spetspaprika och rödlök på ett fat.
- Smula över fetaost och smaksätt med olivolja, salt och peppar.

Har ni några grillrecept som ni vill dela med Er så är jag väldigt tacksam om ni skriver en rad och berättar vad vi gillar och hur ni gör. Är verkligen ingen grillare men man gör så gott man kan det är så kul att testa lite olika kryddor och andra såser som man har när man grillar.
Ha en underbar lördagskväll!
Många kramar från Birgitta
Kommentera