Förrätt: Krämig Burrata och varmrätt: Viltlasagne
En underbart solig lördag med altanmys, det är bäst att passa på så länge solen visar sig. Idag blir det lasagne det är så länge sedan jag gjorde det, när den står i ugnen så kan man passa på att göra en förrätt. Upptäckte en ny för mig mozzarella ”Burrata” den skall vara väldigt krämig så det skall bli spännande att testa.
Smaklig måltid!

Krämig Burrata

Burrata, cocktailtomater, olivolja, balsamvinäger, basilika, valnötter
- Riv osten i mindre bitar och lägg på en tallrik.
- Lägg på söta cocktailtomater
- Ringla över en god olivolja och god balsamvinäger
- Avsluta med att lägga lite basilika och rostade valnötter på toppen.
Viltlasagne

Sätt ugnen på 200°.
400 g kastanjechampinjoner, 480 g renskav, 1 gul lök hackad, 3 vitlöksklyfta finhackad, 1 msk tomatpuré, 1 dl chilisås, 6 dl vatten, 2 msk kalvfond, 2 dl rött vin, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad timjan, 0.5 tsk salt, 400 g lasagneplattor, 2 dl riven prästost
- Dela svampen. Stek den i torr panna tills vätskan kokat bort.
- Rör då och då
- Bryn skaven i lite olja och tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och chilisås.
- Häll på vatten, kalvfond, vin, oregano, timjan och svamp och låt koka ca 10 min.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Bechamelsås
25 g smör, 3 msk vetemjöl, 6 dl mjölk, 2 dl riven lagrad ost, 0.5 tsk salt
- Smält smöret och vispa i mjölet.
- Häll på mjölken lite i taget under vispning, sjud till en krämig sås.
- Vispa i 2 dl riven ost och smaka av med salt.
- Smörj en form, ca 30×40 cm.
- Varva skav, bechamelsås och lasagneplattor i formen.
- Toppa med riven ost och gratinera i ugnen ca 30 min.
Servera lasagnen med parmesan och en grönsallad med vinägrett.

Förrätten blev perfekt den var så krämig som det stod att den skulle vara och lasagnen blev väldigt god men mättsam.
Hoppas att morgondagen blir lika fin som det har varit idag, glömde att öppna växthuset idag får försöka komma ihåg det i morgon om det blir lika fint… kan bli för varmt annars.
Ha en mysig lördagskväll!
Många kramar från Birgitta
Kommentera