Fläskfilé i ugn med röra och mozzarella!
Idag ser det ut att bli en regnig lördag, men inne är det varmt kan även bli en brasa i spisen. Eller om man tar en promenad så känns det väldigt skönt att komma in… hihi. Nu är det grytornas tid när det gäller matlagning, eller i en form… men i ugnen blir det i alla fall.
Smaklig måltid!

Det är bara synd att man äter så fort, man borde sitta vid bordet länge och njuta…

2 gula lökar, 500 g små färska kastanjechampinjoner, 1 paket bacon, 8-10 bitar soltorkade tomater i olja, 3 rivna eller pressade vitlökar, 800g fläskfilé eller fläskytterfilé, 1 st mozzarella, 5 dl grädde, 2 tsk majsstärkelse eller en redning på mjöl, salt, peppar, 0,5 dl hackad färsk persilja
- Hacka löken i små bitar och stek dem mjuka, lägg åt sidan
- Gör ren svampen och stek i smör lägg åt sidan.
- Skär baconet i små bitar och stek, lägg åt sidan.
- Skär fläskfilén i skivor och stek så att den får en stekyta.
- Lägg köttet i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
- Blanda lök, svamp och bacon och riven eller pressad vitlök, strö över köttet.
- Blanda grädde majsstärkelse och kryddor, häll det över köttet.
- Skiva mozzarellan och lägg den överst när formen har stått inne i ca 15 minuter.
Ugn 225° i 20-25 minuter

Till detta serverar jag pressad potatis en pressad morot och sallad!
Det blev så gott och som vanligt blev det över så att vi kan äta till veckan när jag kommer hem sent, för det är ju ganska sent när jag kommer från jobbet… har ju en liten bit att åka.
Ha en underbart skön kväll så kanske vi hörs i morgon!
Många kramar från Birgitta
Kommentera