Kyckling i ugn med mozzarella!
Idag är det lite grått men ganska varmt, så det blir altanhäng i emellanåt. Här i byn har det varit lite aktiviteter, loppis och konstrunda det var även fotboll kul när det händer något i byn. Här blev det inget grillat idag heller utan ugnen får bekänna färg, skall försöka fixa till en färgrik kyckling i form.

Kyckling i ugn

4 kycklingfiler, 140 gr bacon, salt peppar, paprika, 2 st mozzarella, bladspenat, soltorkade tomater i bitar, 2 msk av oljan, vitlök i små bitar, delade körsbärstomater
200° grader.
- Smörstek kycklingfileérna och bacon
- Salta och peppra
- Blanda ner bladspenaten så att den mjuknar
- När kycklingfiléerna är genomstekta så skär dem i lagom stora bitar även bacon i bitar.
- Och fördela ut dem i en ugnssäker form och bladspenaten.
- Strö över de soltorkade tomater
- Ringla över oljan
- Skär tomater och paprika lägg i formen
- Fördela ut mozzarellan över allt i hopa.
- Salta och peppra
In i ugnen i 10 – 15 minuter.
Tzatziki

1 gurka
4 dl grekisk el turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
- Riv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag.
- Krama ur vätskan.
- Blanda den med yoghurt och vitlök.
- Smaka av med salt och peppar.
Till detta serverade jag klyftpotatis och smörstekta kastanjechampinjoner!

Rätter i ugnen är så perfekt man kan förbereda dem och när de står i ugnen så kan man umgås med gästerna, så perfekt. Detta blev receptet idag och det blir som vanligt rester till veckan, så perfekt…
Hoppas att ni har en skön lördagskväll, kanske det är kräftskivor på gång eller något annat!
Många kramar från Birgitta
Det där såg riktigt gott ut! Ha en fin helg!
/Malena
Gillar att laga mat i ugnen, mat skall inte vara krångligt att laga…
Ha en härlig söndag!