Idag blir det ugnsbakad torsk!
Nu är det snart som vanligt igen och det mesta av mina recept kommer på en lördag inte hur som helst i veckan som det är under jul och nyår… hihi. Det är kul att laga maten men man blir alldeles snurrig av alla dessa helger, vet varken ut eller in.
Idag får lördagsreceptet bli torskrygg i ugn, givetvis med lite grädde och till detta serverar jag potatismos och en sallad.

Torskrygg i ugn

4 bitar torskrygg, 1 pkt bacon, purjolök, 50 gr grönkål, 2 vitlöksklyftor, 11/2 dl riven parmesanost, 1dl vitt vin, 11/2 – 2 dl grädde, salt och peppar.
Ugn 200°
- Skiva baconet i bitar, hacka purjolöken, grönkålen och vitlöksklyftan.
- Stek baconet knaprigt i en het stekpanna, när det börjar bli klart, tillsätt purjolöken, kålen och vitlöken.
- Låt fräsa på ett par minuter till.
- Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.
- Lägg torsken i en ugnssäker form.
- Salta och peppra runt om och fördela baconröran uppe på torskbitarna.
- Häll på vinet och grädden i formen,
- Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter.
- Ta ut, garnera gärna med finhackad grönkål och servera direkt.

Till detta serverade jag potatismos och en sallad!
Detta var verkligen tummen upp, torskrygg är så gott men det gäller att se upp var den kommer ifrån… vi har blivit väldigt noga med var den fisken vi köper kommer ifrån.
Nu snart är det som vanligt igen bara en helgdag nästa vecka, trettonhelgen sen så är det som vanligt igen.
Ha en skön helg och njut av lugnet!
Många kramar från Birgitta
Kommentera