Tortilla med kycklingröra och vitlöksgratinerade tomathalvor!
Vilket väder det har varit idag, det har regnat på tvären… igår sken solen, så det kan ändra sig. Men det blev promenader i alla fall, vem är rädd för regnet inte jag eller vi.
Idag fick det bli tortilla, blandade ihop en god blandning som jag sen la i sex tortillabröd och vips in i ugnen… så gott.
Testa detta!

Tortillaknyten med kyckling

- 6 st kycklingfiléer, 1 paket fryst, tinad bladspenat, 200 g färskost, 1 – 1 1/2 msk sambal oelek, 1-2 msk finhackad vitlök, 1 tsk färskpressad citronjuice, salt, peppar, 6 stora mjuka tortillabröd, ca 1 1/2 dl färdig tomatsås från burk, 2 dl gratängost.
Sätt ugnen på 225ºC.
- Stek kycklingfiléerna grovhacka kycklingköttet.
- Krama ur vätskan och grovhacka bladspenaten.
- Blanda kyckling, spenat och philadelphiaost med sambal oelek, vitlök och citronjuice.
- Salta och peppra.
- Fördela blandningen i tortillabröden.
- Vik ihop till paket och lägg i en ugnssäker form.
- Skeda tomatsås över paketen.
- Strö över gratängost.
Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
Servera med sallad och bröd.
Vitlöksdoftande tomathalvor i ugn

4 st fasta tomater, 2 st pressade vitlöksklyftor, dragon, ringla över smör eller olja
Sätt ugnen på 225°.
- Dela tomaterna på mitten.
- Lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Strö över pressad vitlök och dragon.
- Ringla över smör eller olja.
- Baka tomaterna i mitten av ugnen ca 15 min.
Detta blev så gott och väldigt mättande, bra att ha att ta till när man inte vill krångla för mycket med matlagning.
Nu får det bli som vanligt en lördagskväll i coronatider, en lugn kväll framför tv:n. Det är faktiskt väldigt skönt att softa ibland, det behöver man.
Hoppas att ni har haft en bra dag trots regnet, här blev det två promenader i ösregn… men som sagt var det är ju bra för hyn med fukt, säger de hihi.
Många kramar från Birgitta
Kommentera