En god ostgratinerad potatisgratäng med kycklinglårfile!
Idag är det verkligen supervarmt och vi beger oss ut i skogen på Jeepträff, man skall inte klaga men det var varmt och dammigt. Sen fick det bli en dusch med vattenslangen när vi kom hem, L satte sig i skuggan men jag gillar solen.
Ikväll får det bli grillat fast man får nog vänta så att solen har flyttat sig från altanen, känns lite varmt att sitta där och äta annars.
Lördagsreceptet är en ny gratäng som jag har fått till, kul att testa på lite nytt och köttbitarna blir kycklinglårfilé med mig egna komponerade grillmarinad.
Kycklinglårfilé
Marinad: Olja, Soya, teriyaki, chilisås, vitlök, örtkryddor och blandar allt detta i en påse lägger sedan i köttet… låter det dra i flera timmar.
Potatisgratäng med röd paprika
- Skala och koka potatisen.
- Låt den kallna.
- Kärna ur och tärna paprikan.
- Smält smöret.
- Blanda smör, sambal oelek och vitlök.
- Skiva potatisen och lägg den på ugnssäkra fat.
- Häll över kryddsmör, strö över paprika och ost.
- Hit kan man förbereda.

Kommentera