Hoppa till innehåll
juli 18, 2020 / underbarahem

Idag på grillen: Fiskspett med lax, torskrygg och calamari och nypotatis som var kryddad med olja, kryddor och vitlök!

Två dagar med superväder så härligt att börja semestern med, nu får vi se vad resten av dagarna ger. Bäst att passa på att grilla så idag blev det grillspett med lax, torskrygg och bläckfisk, det blev verkligen tummen upp så gott. Nu lägger vi på spetten på grillen fast först har jag haft lite lite olja på gallret.

Testa detta!

Fisk är verkligen gott att grilla så nästa lördagsrecept blir det nog fisk också, funderar på att grilla pilgrimsmusslor det låter gott eller hur…

Marinad:

0,5 dl olivolja, 4 msk citronsaft, 4 krm salt, 1 klyfta pressad vitlök, 2 krm vitpeppar, 3 droppar tabasco

  1. Blanda marinaden i en stor skål.
  2. Pressa i vitlök.

400 gram färsk eller fryst fisk, blanda gärna lax och vit fisk, bläckfisk , 1 rödlök, 1 röd eller en grön paprika, champinjoner

  1. Tina ev. fryst fisk, bläckfisk (valfritt).
  2. Skär fisken i kuber på ca 2×2 cm.
  3. Skär bläckfisk i 6×4 cm bitar (valfritt).
  4. Lägg fisk och bläckfisk i skålen med marinad och blanda runt den.
  5. Låt fisken marinera ca 30-50 min i kylen övertäckt med plastfolie. Skaldjur marineras ej.
  6. Skölj och skär grönsaker i liknande storlek som fisken.
  7. Varva fisk, dubbelvikt bläckfisk samt grönsaker på spetten.
  8. Pensla med marinaden.
  9. Ett tips är att ta parallella spett så inte fisken snurrar runt och sitter fast rejält. Hit kan du förbereda om du har fiskspetten i kylen.
  10. På utegrill penslar du gallret med lite olja och grillar fiskspetten ca 5 minuter på varje sida.
  11. Vänd runt och passa så de inte bränns – flytta dem då från värmen uppåt eller åt sidan.

Grillad calemari:

Blanda vitlök, chili och persilja i en skål. Rör ner olivolja, vitt vin, ­ salt och peppar, blanda väl.

  1. Lägg ­ i calamari, täck över skålen och marinera i kylskåp i ca 3 timmar.
  2. Ta upp calamarin ur marinaden.
  3. Trä upp på spett, så här Inget får hänga löst på spetten.
  4. Strö lite salt över spetten och grilla dem på ena sidan i 3-5 minuter,
  5. Vänd och grilla lika länge på andra sidan.
  6. Pensla dem då och då med den sparade marinaden.
  7. Servera med citronklyftor som pressas över spetten.

God chilisås

3 dl Creme fraiche eller turkisk yoghurt, 1 tsk Sambal oelek, 1 msk Chilisås, 2 Vitlöksklyftor, 1/2 msk Sweet chilisås, Nypa Salt och peppar

Skär vitlöken i små bitar eller riv den på ett rivjärn, rör ihop alla ingredienser och ställ kallt.

Till detta serverade jag nypotatis i ugn med smak av vitlök, persilja och kryddor gärna lite bröd till.

Nu har vi njutit av en god middag och suttit en stund på altanen med ett gott glas vin , kan det bli bättre.

Hoppas att ni har en lika skön lördag som vi har haft och njut så mycket ni kan…

Många kramar från Birgitta

2 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Jul 19 2020 9:56 e m

    Grillspett med fiskbitar, att jag inte tänkt på det, riktigt trevlig ide.

    //Petra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: