Hoppa till innehåll
maj 23, 2020 / underbarahem

Kyckling med panko, parmesan och till detta krämig potatisgratäng!

Idag har varit en bra dag fast det skulle bli regn, solen har visat sig med jämna mellanrum. Nu är blommorna i sina lådor de som jag köpte på Cramers förra veckan, nu börjar det likna sommar runt vårt hus.

Det blev inget grillat idag för det skulle ju bli regn, men så blev inte fallet lite åska och en skur men sen var det över.

Så idag äter vi Panko och parmesanstekt kycklingfilé med en krämig potatisgratäng!

Smaklig måltid!

Kyckling med panko och parmesan:

4 kycklingbröstfiléer, Salt och färskmalen svart- och vitpeppar, 1 uppvispat ägg

Panko och parmesanmix

2 dl panko, 2 dl finriven parmesan, ca 1 msk vitlökspulver, ett knippe färsk dragon finhackad, chiliflagor

Rör samman ingredienserna till mixen i en skål.

Sätt ugnen på 125 grader.

  1. Dela filéerna i jämnstora bitar, salta och peppra väl runt om.
  2. Häll det uppvispade ägget i en djup tallrik och vänd runt filéerna.
  3. Vänd nu runt filéerna en och en i skålen med mixen.
  4. Tryck in mixen så att den fastnar.
  5. Lägg på ett torrt fat.
  6. Spara den mixen som blir kvar, den strör du över filéerna när du tar ut dom ur ugnen.
  7. Stek filéerna tills de får en fin färg runt om
  8. Lägg över fileerna i en ugnsfast form sätt in i ugnen.
  9. Det tar cirka 5 minuter (sen ska de vila under folie).

Krämig potatisgratäng:

800 g potatis, 1 msk olivolja, 2 st klyftor vitlök, 4 dl Mellanmjölk, 2 dl vispgrädde, färsk dragon hackad efter smak, 1 tsk flingsalt, 2 krm svartpeppar malen, 1 dl riven ost

Sätt ugnen på 175º.

  1. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare.
  2. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg.
  3. Häll på mjölk och grädde och låt koka upp.
  4. Lägg i potatisen och koka tills gräddmjölken blivit tjock.
  5. Det blir den för att stärkelsen dras ur.
  6. Rör hela tiden så att det inte bränns vid.
  7. Salta och peppra.
  8. Dragon efter tycke och smak
  9. Rör eventuellt ner smulad chèvre eller riven parmesanost.
  10. Häll allt i en smord, ugnssäker form.
  11. Strö över riven ost.
  12. Gratinera i ca 40 minuter.

Man blir väldigt mätt av krämig potatisgratäng, så det är perfekt när man har många gäster. Kyckling är alltid bra att laga till och med panko ströbröd så blir det lite extra.

Som ni vet så gillar jag dragon så det har jag i många av mina rätter, näst efter basilika så är det min bästa krydda.

Hoppas att ni har haft underbara lediga dagar och att söndagen blir fin, fast de spår regn… men det kan ändra sig.

Ha det underbart!

Många kramar från Birgitta

2 kommentarer

Kommentera
  1. Mirre - Sweetwords / Maj 24 2020 12:08 e m

    Oj så gott allt ser ut =D

    • underbarahem / Maj 24 2020 4:32 e m

      Tackar, det var gott och som vanligt blir det rester till veckan… 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: