Gratäng på kyckling, basilika och dijonsenap!
Just nu så känner jag att det är lite idétorka på matfronten, längtar till ljumma sommarkvällar då man kan sitta på altanen och grilla. Så längtar jag at ta fram vårt utekök, perfekt att använda vid grillning. Har ganska mycket kycklingfilé i frysen så det får bli grundingrediensen. Det jag behövde köpa var en kruka basilika, blir bra sen när man har det i växthuset då är det bara att hämta.
4 st kycklingfiléer, 1 st tomat, 1 kruka basilika, 3 msk dijonsenap, 2 dl vispgrädde, 2 st vitlöksklyfta, 2 dl crème fraiche, 2 dl ost, riven, salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna.
- Stek i smör så att de får en fin yta.
- Skiva tomaten tunt.
- Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna.
- Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
- Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken.
- Blanda med crème fraiche och salta och peppra.
- Häll över kycklingen och strö över ost.
- Gratinera i 20-25 minuter.
Till detta serverade jag rostad potatis för det gillar jag…När man inte har någon fantasi så får det bli en gratäng och perfekt när det finns ingredienser i kyl och frys, så det blev inte så mycket inhandlat igår.
I kväll har Milton och jag gjort i ordning Farmor Bamses sommar ställe, men det får ni se i morgon… Mille är på spelkväll hos farbror M så Milton tränar skateboard här hos oss.
Hoppas att ni har haft en underbar dag och att morgondagen blir lika skön, det skall nog bli lite mera sol än det var idag.
Oh så gott, jag gillar dijonsenap så denna skulle jag gilla
Samma här, gillar verkligen dijon en speciell smak…
Ha en bra dag!