februari 22, 2020 / underbarahem
Kycklinggryta med smak av ajvar och rostad färsk potatis!
Nu är det dax för ett lördagsrecept igen och idag blev det kyckling med ajvar och rostad färskpotatis. Ibland är det lätt att komma på recept och ibland är det svårare, då är det bara att titta i kylen och frysen och se vad som finns där och vips så blir det ett recept.
Ingredienser
600 g kycklingfilé, 200 g kastanje champinjoner, 250 g körsbärstomater, 1 gul lök, 1 burk ajvar relish (340 g), 3 vitlöksklyftor, 2 dl crème fraiche, i dl vitlöksost, 1 påse färsk, bladspenat (70 g), salt & peppar, olivolja
Gör så här
- Skiva svampen.
- Halvera tomaterna.
- Skala, halvera och skiva löken tunt.
- Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
- Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk olivolja i en stor stekpanna i några minuter.
- Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, vitlöksost, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
- Häll över och låt allt koka upp.
- Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
- Rör ner bladspenat och tomater.
Till detta serverade jag rostad färskpotatis med olja, vitlök och kryddor
Nu önskar jag Er alla en underbar lördagskväll och en härlig söndag!
Många kramar från Birgitta
Åh, det där såg riktigt gott ut. Får nog bli att prova receptet snart.
//Petra
Som vanligt, gillar jag göra enkla recept. Ajvar är väldigt gott i grytor…