Hoppa till innehåll
december 31, 2019 / underbarahem

Önskar Er ett Gott Nytt År och hoppas att ni tittar in på bloggen även 2020!

Nu är det Nyår och då skall det vara massa gott att äta, har de små godingarna här så det gäller att göra sådant som de gillar… tror att det blev tummen upp.

Förrätt

Kalla Krustader

Majonnäs med fint hackad gurka, dill och färska räkor

Och till detta serverade jag calemari

Mittenrätt

Vitlöksmarinerad rostbiff

kg rostbiff, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 1/2 tsk paprikapulver

Marinad:
1 dl olivolja, 4 msk mörk balsamvinäger, 1 riven vitl.ksklyfta, 1 rödlök, finhackad

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 °C.

  1. Klappa in kryddorna runt om köttet.
  2. Stick in en termometer och ställ in rostbiffen i ugnen.
  3. Stek till önskad innertemperatur 60 °C för medium rosa.
  4. Låt rostbiffen vila i bakplåtspapper i ca 20 minuter innan den skärs upp i tunna skivor.
  5. Blanda ihop marinaden och ringla över rostbiffen.
  6. Servera med cocktailkapris, svarta oliver, parmesanflagor och lite bladgrönsaker.
  7. Rostade rotfrukter är också gott till.

Till detta serverade jag rostade små potatisar och sallad

Efterrätt

Päron med chokladmousse

Päron 4 st, Strösocker 2 msk, Mörk choklad (minst 50% kakaohalt) 100gr, Äggulor, Kessela kvarg 1 dl, ev Konjak 1 msk,

  1. Skala päronen och skär dem i bitar.
  2. Stek dem mjuka i smör och socker i en stekpanna på svag värme.
  3. Lägg päronen i botten på sex skålar eller glas.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  5. Vispa grädden men inte för hårt.
  6. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
  7. Rör ner grädde och Kvarg, lite i taget.
  8. Smaksätt ev med konjak.
  9. Klicka moussen ovanpå päronen.
  10. Låt stå någon timme i kylen före servering.

Om du vill så kan du lägga en klick grädde på toppen…

Detta blev 2019 års Nyårsmiddag, det gäller att äta i omgångar och inte ta allt på en gång… men gott var det. Nu blir det lite pyssel först lego sen lite tvspel och plockepinn efter det så blir det legobygge… tror ni att allt kretsar kring våra barnbarn, hihi så klart.Nyårsafton2019-2020-7

Ha nu en underbar kväll och ett underbart Gott Nytt år som är i antågande…

Många kramar från Birgitta

3 kommentarer

Kommentera
  1. Bland Kastruller och Vinglas / Jan 2 2020 2:50 e m

    Guldtallrikar som undertallrikar gör dukningen så elegant! Ni verkade ha en riktigt mysig nyår och fantastiskt god dessutom.

    Ha en fantastik fin fortsättning av det nya året

    Kram Kajsa

  2. petrasparlor / Jan 3 2020 11:12 e m

    Vilket fint dukat bord, och vilken god mat ni ätit.
    Önskar dig ett riktigt Gott nytt år.

    Kram Petra

    • underbarahem / Jan 4 2020 7:10 f m

      Tackar, tyckte nog att rostbiffen borde ha varit lite mörare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: