Önskar Er ett Gott Nytt År och hoppas att ni tittar in på bloggen även 2020!
Nu är det Nyår och då skall det vara massa gott att äta, har de små godingarna här så det gäller att göra sådant som de gillar… tror att det blev tummen upp.
Förrätt
Majonnäs med fint hackad gurka, dill och färska räkor
Och till detta serverade jag calemari
Mittenrätt
kg rostbiff, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 1/2 tsk paprikapulver
Marinad:
1 dl olivolja, 4 msk mörk balsamvinäger, 1 riven vitl.ksklyfta, 1 rödlök, finhackad
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 °C.
- Klappa in kryddorna runt om köttet.
- Stick in en termometer och ställ in rostbiffen i ugnen.
- Stek till önskad innertemperatur 60 °C för medium rosa.
- Låt rostbiffen vila i bakplåtspapper i ca 20 minuter innan den skärs upp i tunna skivor.
- Blanda ihop marinaden och ringla över rostbiffen.
- Servera med cocktailkapris, svarta oliver, parmesanflagor och lite bladgrönsaker.
- Rostade rotfrukter är också gott till.
Till detta serverade jag rostade små potatisar och sallad
Efterrätt
Päron 4 st, Strösocker 2 msk, Mörk choklad (minst 50% kakaohalt) 100gr, Äggulor, Kessela kvarg 1 dl, ev Konjak 1 msk,
- Skala päronen och skär dem i bitar.
- Stek dem mjuka i smör och socker i en stekpanna på svag värme.
- Lägg päronen i botten på sex skålar eller glas.
- Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Vispa grädden men inte för hårt.
- Rör ner en äggula i taget i chokladen.
- Rör ner grädde och Kvarg, lite i taget.
- Smaksätt ev med konjak.
- Klicka moussen ovanpå päronen.
- Låt stå någon timme i kylen före servering.
Om du vill så kan du lägga en klick grädde på toppen…
Detta blev 2019 års Nyårsmiddag, det gäller att äta i omgångar och inte ta allt på en gång… men gott var det. Nu blir det lite pyssel först lego sen lite tvspel och plockepinn efter det så blir det legobygge… tror ni att allt kretsar kring våra barnbarn, hihi så klart.
Ha nu en underbar kväll och ett underbart Gott Nytt år som är i antågande…
Många kramar från Birgitta
Guldtallrikar som undertallrikar gör dukningen så elegant! Ni verkade ha en riktigt mysig nyår och fantastiskt god dessutom.
Ha en fantastik fin fortsättning av det nya året
Kram Kajsa
Vilket fint dukat bord, och vilken god mat ni ätit.
Önskar dig ett riktigt Gott nytt år.
Kram Petra
Tackar, tyckte nog att rostbiffen borde ha varit lite mörare…