Hoppa till innehåll
oktober 10, 2019 / underbarahem

Ett recepttips pastagratäng med kyckling!

Så fort mörkret infinner sig, det börjar redan mörkna när jag åker hem strax efter fem och mörkare blir det. Så skönt det är att komma hem efter en arbetsdag och sätta sig vid ett dukat bord och äta en god gratäng…

Gratänger är så snabbt och enkelt att göra…
Det är den perfekta maten och så bra för det brukar alltid bli över en liten bytta så har man mat till jobbet, kan bli några stycken i frysen.

Ingredienser:

300 g pasta, som skruvar eller penne, 300 g fryst bladspenat, salt och peppar, 1 grillad kyckling, 1 pkt bacon,

Ost- och örttäcke: 

3 dl lätt crème fraiche, 100 g riven ost, 1 dl finhackad gräslök, 1 dl finhackad persilja, 1 tsk torkad dragon, 1 1/2 msk svensk senap, 2 krm strösocker

salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Tina spenaten i en kastrull, låt det mesta av vätskan koka bort. Salta och peppra.
  3. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela baconen i bitar och stek det i stekpannan.
  4. Blanda lätt crème fraiche, ost, gräslök, persilja, dragon, senap, socker, salt och peppar till en röra.
  5. Varva pasta, spenat, kyckling och bacon i en smord ugnsfast form. Bred på ost- och örttäcket och gratinera alltsammans i cirka 20 minuter.
  6. Servera gärna gratängen med en sallad.

Det skall bli skönt att vara ledig i morgon, tänk om jag kunde sova lite längre på morgonen men det blir väl som vanligt upp tidigt och en långpromenad. Sen får vi se vad vi hittar på, kan nog bli lite fixande i trädgården har lite kvar att göra innan vintern.Det är bara att inse vintern är i antågande, fast nu i veckan skall det bli ganska varmt… men visst är det fint när snön ligger vit på taken. Fast bara på bild, vill ha värme ett tag till.

Nu önskar jag Er en skön kväll och en mysig helg!

Många kramar från Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: