Hoppa till innehåll
oktober 1, 2019 / underbarahem

Ett litet tips på en god och enkel bjudrätt, säger bara Teriyaki…

Nu är det den första oktober och det är ganska kallt på morgonen när jag går till jobbet, men på dagen är det sol… svårt att veta vad man skall ha på sig. Idag hade det varit bra med vantar, men jag har inte tagit fram det än vill inte ha kallt än.

Tänkte tipsa Er om en väldigt enkelt men festlig maträtt som man kan göra i ordning i förväg, det är alltid kul att få sitta ner med gästerna en stund.

Fläskfiléen gör man först och ställer undan, sen kan man göra potatisgratängen… allt detta kan du göra dagen innan.

Till fläskfilen: Fläskfile, en flaska teriyaki, en gul lök, och vitlök efter tycke och smak.

  1. Stek fläskfilen hel i en stekpanna på spisen låt puttra i lite sky tills den är genomstekt.
  2. Blanda teriyaki, lök och vitlök.
  3. Skär filen i tjocka skivor lägg i en ugnsfast form häll över marinaden.
  4. Låt stå i kylen minst 8 timmar, ta sedan fram fläskfilen i rumstemperaturen en stund innan servering.

Till potatisgratängen: 2,5 dl mjölk, 3 dl grädde,en halv lök, 1st vitlök, 1kg potatis.

Värm ugnen till 225 grader.

  1. Skala potatisen och skär i bitar ca 1 cm.
  2. Lägg potatisen i en stor kastrull tillsammans med mjölken, grädden, löken, den pressade vitlöken.
  3. Låt koka tills potatisen mjuknat.
  4. Smöra en gratängform och häll i potatisblandningen.
  5. Ställ in gratängen i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen bubblar och ytan är gyllenbrun.

Till detta serverar jag som vanligt en sallad och varför inte en bit bröd.

Det är kul med lite annorlunda rätter och den här tycker jag är lite annorlunda, det bästa är att den är enkel.

Fick denna rätt för många år sedan på ett dop och den funkar fortfarande… supergod ”tycker jag”

 

En tidig morgon med vy inifrån min Jeep, så vackert kan det vara när jag åker till jobbet. Fast nu på morgonen är det väldigt mörkt och kommer att så bli ett tag framöver.

Men om dagarna går lika fort som på våren och sommaren så är det snart ljusare igen, man måste se positivt på saker och ting.

Som vanligt så tycker jag att alla årstider har något visst, men man är inte riktigt van vid denna kyla.

Hoppas att Er dag har varit fin, nu är vi snart mitt i veckan och vad händer i morgon tro?

Många kramar från Birgitta

3 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Okt 3 2019 7:04 e m

    Mmmmm, lät gott och enkelt. Tack.

    //Petra

  2. snicksnack71 / Dec 6 2019 4:02 e m

    Tack för tipset för receptet! Låter riktigt gott
    Kram Kajsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: