Idag blev det kycklinggryta med gnocchi!
Funderat på grillat idag, men vi brukar äta sent så det fick bli en gryta i stället. Så kylen och frysen fick upp till bevis vad de hade att erbjuda, det finns fortfarande en hel del som man kan få ihop en god gryta av. Det jag var tvungen att köpa var färska champinjoner och färsk gnocchi kunde säkert ha gjort gnocchi själv, men där gick gränsen… haha.
Ingredienser:
2 msk olivolja, 500 g kycklingfilé, 1 msk vetemjöl, 2 gula lökar, 1 klyfta vitlök, 300 g champinjoner, 1 röd paprika, 2 msk ajvar paprikaröra, 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche, 1 dl vatten, 0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 pkt färsk gnocchi, ca 400 gram.
Gör så här:
- Skär kycklingbitarna i 3×3 dm stora bitar.
- Salta och peppra och vänd dem i lite vetemjöl.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skölj och skär paprikan i 2×2 cm stora bitar.
- Rensa champinjonerna och skiva dem.
- Lägg allt på en tallrik.
- Sätt på en stekpanna och häll i olivoljan.
- Bryn kycklingen runt om, häll över i stor stekgryta.
- Tillsätt löken, vitlöken, paprikan och svampen och fräs i ca 3 minuter.
- Tillsätt ajvar, grädde och vatten.
- Låt kycklinggrytan koka i 5 minuter.
Gnocchi:
- Koka upp en gryta med ca 1,4 liter vatten samt 1 tsk salt till gnocchin.
- Koka gnocchin enligt paketet.
Lägg i den kokta gnocchin i grytan och rör om.Det var väldigt gott, men enligt M så hade det kunnat vara lite starkare… ändå så tog jag stark ajvar.
Men det blev så perfekt i alla fall, mat över till nästa vecka det är så bra och väldigt bekvämt.
Hoppas att ni har en skön lördagskväll, misstänker att det är många kräftskivor på G.
Många kramar från Birgitta
Kommentera