Hoppa till innehåll
september 16, 2019 / underbarahem

Måste komma ihåg att ta med vindruvor till jobbet!

I morgon skall jag försöka komma ihåg att ta med vindruvor till jobbet, hade varit kul att ta med oliver också men de är inte mogna än. Man skall ju vara rädd om alla insekter, men getingarna är hopplösa och förstör mycket av de fina druvklasarna. Man får passa sig också när man är inne i växthuset den tiden som vindruvorna har blivit stora, det är fullt av getingar i lövverket.Det blir så mycket så man hinner inte äta upp allt, kan nog bli ont i magen om man försöker.

I slutet av året och under vintern är det dags att beskära vindruvorna för att få god skörd av druvor även nästa år. Vindruvor beskärs när de befinner sig i vintervila, annars är de risk att de blöder och i värsta fall dör. Gamla och nya plantor beskärs på lite olika sätt… Kan det bli några vindruvor tro, det var full aktivitet i olivträden i somras och så helt plötsligt var det tyst bin och humlor hade flyttat sig till spireabuskarna i stället. Har försökt att hitta hur man odlar oliver och får dem ätbara, men hittar ingenstans har ni några tips.

Nu får det bli fish and chips till middag, det är så gott…

Ha en skön måndagskväll!

Många kramar från Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Falköpingstjejen / Sep 16 2019 5:30 e m

    Mums,vilka fina druvor du odlat fram-helt annat än de besprutade i affären.
    Oliver måste beskan bort,först vattenbad 10 dagar,sen i saltlag 5 dagar,sen i vinäger 2-3 dagar,sedan är det bara att lägga på burkar med vitlök,kryddor och lag.Så gör min arbetskompis med sina oliver.Plockade lingon i helgen,brukar frysa in,då får man fler användningstillfällen, men blåbär var det dåligt med tidigare i år.Jag har undrat så var alla getingar varit i år,alla flög till ditt växthus och alla druvklasar,du måste verkligen ha det rätta stinget… ha ha
    Fin vecka till dig. Kram

    • underbarahem / Sep 16 2019 5:43 e m

      De är väldigt goda har, gröna och blå de smakar olika. Får testa detta med mina oliver, skall bli kul att se om man gillar smaken och om de går att äta. Gillar inte att plocka bär, den delen står L för… håller mig till vindruvor, hihi.
      Ja, jag tror att alla getingar har varit i mitt växthus, har varit svårt att få dem att sticka därifrån… hihi.
      Ha en bra vecka! Kram

  2. petrasparlor / Sep 18 2019 8:39 e m

    Åh, va härligt med alla druvor. Har ju turen att ha min pappa i närheten som också har druvor.

    //Petra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: