En snabb god laxrätt!
Nu är det detta med maten ca 365 dagar om året, vad skall man hitta på det får bli fisk idag. Köper alltid lax eller torskrygg när det är bra priser i matbutiken, bara att ta fram ur frysen när det är idétorka.
I morgon är det sista dagen innan semestern, vi har röjt massor på jobbet så vi får se när vi kommer tillbaka om vi har fått många pallar med inredning och möbler.
Men ikväll njuter vi av en god laxrätt!
Detta behövs till 2 port:
2 laxbitar laxfilé skinn och benfri, salt och peppar
Fyllning:
50 gr fetaost, 2 msk majonnäs, 1/2 dl riven mozzarella
Gör så här:
- Skär laxfilén i två bitar salta och peppra.
- Skär sedan ett snitt i mitten på varje bit, som bildar en ficka.
- Blanda smulad fetaost, majonnäs och mozzarella i en skål.
- Klicka fyllningen i fickan och lägg över laxen i en smord ugnssäker form.
- Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter. Beroende på tjocklek.
Enkelt och lätt det gillar jag och så är det nyttigt också, vad var det jag sa fisk minst en gång i veckan… vilket det inte blir här, hihi.
Det får bli grillat till helgen istället, börjar få till det riktigt bra… man lär så länge man lever.
Ha en skön kväll, många kramar från Birgitta
Kommentera