Förrätt: Vitlöksstekta räkor Varmrätt: Grillad torskrygg med kraschad nypotatis!
Tänk att de kan spå så rätt, det blev regn nästan hela dagen. Men det är helt okej vi röjde i L:s garderober, oj så många t-shirt som blir bra att ha som trasor till bilarna.
Men det måste sluta snart om jag skall kunna grilla min torskrygg, just nu ser det inte så lovande ut det regnar bara mera och mera.
Vi klarade det kollade in appen Grönt väder och det stämde, det blev en grill kväll…
Ingredienser
4 msk olivolja, 3 vitlöksklyftor (hackade), 1 nypa chiliflagor, 400 g skalade räkor, saft från 1/2 citron, 1 nypa flingsalt, 1 näve slätbladig persilja (hackad), hackad gräslök
Gör så här
- Värm olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftor tillsammans med en nypa chiliflingor.
- Tillsätt räkorna och tillaga på hög värme i cirka 2–3 minuter, tills de blivit rosa.
- Pressa över saften från 1/2 citron och strö över persilja, gräslök och flingsalt.
- Servera med ett gott lantbröd.
Grillad torskrygg med lufttorkad skinka
Ingredienser
4 portionsbitar torskrygg, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 msk hackad dragon, 4 skivor lufttorkad skinka, 75 g smör, 1 vitlöksklyfta
Gör så här
- Krydda fisken runt om med salt, peppar och timjanen.
- Vira en skinkskiva runt varje fiskbit och fäst med en tandpetare.
- Smält smöret. Skala och pressa i vitlöken.
Till detta serverade jag kraschad nypotatis, jag gillar denna potatisen perfekt med olika kryddor på.Vilken tur vi hade till och med solen tittade fram, så det blev inte varken kallt eller fuktigt att stå och grilla. Invigde de nyinköpta bordstabletterna, riktigt snygga tycker jag.
Nu får det bli en stund framför tv:n hoppas på något bra program annars så somnar jag, fast då kanske man behöver det… hihi.
Ha en skön lördagskväll!
Många kramar från Birgitta
Kommentera