Hoppa till innehåll
juni 22, 2019 / underbarahem

Ännu en skön midsommarhelg!

Vilken härlig midsommar det har varit, blåsig men det får man ha överseende med bara solen skiner. Det blev det sedvanliga firandet på Hofsnäs med jordgubbstårta och massor av folk. det var tomt på gräsmattan när vi kom dit, men överfullt när vi åkte hem.Här ligger midsommarstången och väntar på att bli uppsatt, så att man kan dansa runt den. Fattar inte varför jag inte tog en bild på allt folk som senare hade samlats på gräsmattorna, men jag var väl alldeles överväldigad av så mycket folk så jag glömde det… hihi.En jordgubbstårta är ett måste på midsommar, men nästa gång måste vi försöka få ett bord att sitta vid… alldeles för jobbigt att sitta på marken.Det enda doppet som blev var Milton som doppade fötterna, kan ha varit för kallt.

Gjorde några recept på snittar som jag vill dela med mig av, först de vanliga med skagenröra på och en röra med rödlök sedan var det en röra med rostbiff i den blev väldigt lyckad.

150 gram rostbiff pålägg, grillad, 2 msk Pepparrotsvisp, tub, 2 msk rödlök(ar), finhackad, 1 msk kesella, salt, peppar

  1. Finhacka rostbiffen.
  2. Rör ihop den med resten av ingredienserna.
  3. Salt och peppra efter smak.
  4. Lägg 2-3 teskedar på varje brödbit, garnera gärna med persilja.

Efter midsommaraftonens festligheter så fick det bli en köttfärs paj på midsommardagen, denna paj med en sallad till var väldigt god.

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
100 g bacon
1 st gul lök
3 st röda paprikor
1-2 tsk salt
Peppar
2 tsk basilika
2 msk vinäger (gärna rödvins)
2 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche

  1. Stek baconen klippta i småbitar tillsammans med färsen.
  2. Hacka löken och paprikan i små bitar och låt fräsa med.
  3. Tillsätt salt, peppar, basilika, vinäger och vatten.
  4. Sjud försiktigt ca 5 min.
  5. Tillsätt cremefraichen.
  6. Häll köttfärsröran i en pajform.
  7. Rulla degen i tunna remsor och lägg överst i rutmönster.
  8. Pensla med uppvispat ägg.
  9. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 225 C ca 25 min.

Nu tror jag att vi är lite trötta och det skall bli skönt att sätta sig ner och njuta av lugnet, för i morgon är en ny händelserik dag.

Ha det underbart!

Många kramar från Birgitta

One Comment

Kommentera
  1. petrasparlor / Jun 29 2019 10:41 e m

    Många godbitar. Mums.

    //Petra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: