Nu blir det soppa på spik och bröd på gröt… hihi!
Det är härligt med överraskningar, när jag kom hem idag så kom Millian hit till oss.Hans mamma och Milton skulle ut och åka då ville inte Mille med, det är bra så får farfar sällskap i morgon misstänker att det blir legobygge.
Torsdag då måste det bli soppa, vi brukar ha ärtsoppa men idag så får det bli en krämig champinjonsoppa.
En smörgås på hembakat bröd är heller inte fel. Testa detta…
450 gr färska champinjoner, 1 st lök, smör, 5 dl vatten, 1 st svampuljongtärning, 5 dl matlagnings grädde, salt, peppar och 1 msk persilja
1. Tag fram en stor kastrull. Lägg undan ca 5 champinjoner till senare. Hacka de övriga champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smör. Tillsätt vattnet inte allt på en gång beroende på hur tjock soppa du vill ha, buljongtärning och grädde.
2.Låt koka i 10-15 min. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare och smaka av med salt och peppar.
3. Skiva upp de resterande champinjonerna och stek dem hastigt i smör. Garnera med hackad persilja.
50 gr jäst, 1,5 dl havregryn, 5 dl mjölk, 75 gr smör 0,5 dl sirap, vetemjöl,salt.
Rör ut 50 gr jäst i lite mjölk och salt, koka ihop 1,5 dl havregryn med 2,5 dl mjölk. Smält 75 gr smör i ”gröten” häll i 0,5 dl sirap+2,5 dl mjölk. Häll i vetemjöl till en lagom deg. Forma tekakor eller korvbröd jäses ca 40 min. Grädda i 200° i ca 10 min eller tills det har fått en ljusbrun färg.
Så nu är man mätt och belåten, undrar vad det är för barnprogram ikväll… för jag misstänker att det blir vad vi får titta på, haha.
I morgon är det fredag och jag skall jobba, vi har skruvat och skruvat ihop massa stolar, fåtöljer ett köksbord och mycket annat. Så nu blir det lite planering av hur vi skall möblera i morgon på jobbet… det är alltid kul.
Önskar Er en underbar kväll!
Många kramar från Birgitta
Bröd bakat på gröt bil så gott, och champinjonsoppa såg också trevlig ut.
//Petra
Soppan är väldigt krämig och god👍