Hoppa till innehåll
november 3, 2018 / underbarahem

Ostbågspanerad kycklingfilé med grekisk potatisgratäng!

Det har varit en lugn och slö lördag tycker jag, men det behövs ibland också. Har faktiskt hunnit med två promenader och handlat, nu blir det en inredningstidning och mysfåtöljen innan det är dax att laga mat… fast det är också rogivande.

Smaklig måltid!

Ostbågspanerad kycklingfilé

Ingredienser:

kycklingfiléer, havssalt och nymald svartpeppar, 2 äggulor, 1 dl ostbågar grovkrossade, 1 dl parmesanost finriven, 1/2 krm kajennpeppar

1 dl crème fraiche, 1 dl mango chutney

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör så här:

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  2. Vispa äggulorna lätt.
  3. Blanda ostbågssmulorna med parmesanosten och lite kajennpeppar.
  4. Vänd kycklingfiléerna i den uppvispade äggulan och strö över rikligt av ostbågsblandningen.
  5. Klappa fast smulorna med handen.
  6. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform
  7. Baka i mitten av ugnen cirka 45 minuter tills klar vätska rinner ut när du sticker i tjockaste delen med en vass knivspets.
  8. Låt kycklingen kallna.
  9. Skär upp kycklingfiléerna i tunna skivor tvärs över med en vass kniv.

Sås:

Rör ihop Crème fraiche och Mango chutney

Grekisk potatisgratäng

Gör så här:

10 potatisar, 200 gr tärnad fetaost, 4 dl riven ost, 1 st klyftad röd lök, 1/2 dl strimlade soltorkade tomater i olja, 2 dl oliver, salt och peppar, 4 dl vispgrädde

  1. Skala och klyfta potatisarna.
  2. Koka dem i saltat vatten 3–4 min.
  3. Lägg den avrunna potatisen i en liten, oljad långpanna el ugnsform.
  4. Stek i ugnen på 225° ca 20 min.
  5. Vänd ner tärnad fetaost, riven ost, rödlök, soltorkade tomater i olja och oliver.
  6. Salta och peppra lätt.
  7. Häll över vispgrädde.

Gratinera mitt i ugnen 20–30 min.

Dessa rätter är väldigt goda och båda rätterna lagas i ugnen och tar lika lång tid, perfekt tycker jag. Eftersom det är grädde i potatisgratängen så är den väldigt mättande, räcker till många… hihi.

Nu är det dax att sätta sig ner och kolla in lite bloggar, alltid kul att se vad ni har pysslat med en lördag som denna. Får se vad som händer i morgon hoppas på något kul, kanske blir en skön promenad i skogen.

Ha det skönt och passa på att njuta av lördagskvällen!

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Nov 5 2018 9:11 e m

    Mums.

    //Petra

    • underbarahem / Nov 6 2018 3:22 f m

      Det är riktigt gott, som vanligt blev det rester… lika gott att värma.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: