Hoppa till innehåll
juni 26, 2018 / underbarahem

Rester av middagar är perfekt, här slängs ingenting!

Som vanligt så gör jag alldeles för mycket mat, men det gör ingenting då blir det över till någon annan dag. Lax gillar vi i den här familjen så det fick bli lax och en cheescake efter rester som fanns i kylskåpet. Kan till och med bli över att ta med till jobbet i morgon, känns perfekt och spar tid.

8 skivor rökt lax, 1 knippe dill,

Botten: 1 pkt, ca 20 digestivekex, 150 gr smör

Fyllning: 1 bit ca 15 cm purjolök, 10 gr bladspenat, 1 nypa salt, svartpeppar, 2 dl turkisk yoghurt, 1,5 dl färskost, 2 ägg, 1 nypa örtsalt.

  1. Lägg digestivekexen i en matberedare och mixa till smulor.
  2. Smält smöret och blanda med kexsmulorna till en deg.
  3. Tryck ut degen i formen med löstagbar botten.
  4. Grädda i ugnen på 160 grader i 5 minuter.
  5. Skiva och skölj purjolöken och spenaten.
  6. Hetta upp en panna med lite olivolja och fräs purjolöken och spenaten mjuk.
  7. Salta och peppra låt svalna.
  8. Lägg yoghurt, färskost och ägg i en bunke och blanda till en smet.
  9. Blanda ned den svalnade, frästa spenaten och purjolöken och häll smeten på digestivebotten.
  10. Grädda i ugnen på 175° i 40 min.
  11. Servera med ganska tjocka skivor rökt lax och klippt dill.

Men först blir det en stund vid dammen, kul att se på när fiskarna får mat. Det räcker att jag stampar lite i marken så kommer de och gissa om de är hungriga.Nu är maten klar och det är dax för oss att äta när mat vet att dammens gäster har fått sitt, vi kommer alltid i andra hand.

Ha nu en underbar kväll och njut i solen, det är härligt att värmen har kommit tillbaka.

Många kramar från Mig!

4 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Jun 26 2018 10:09 e m

    Den cheesecaken ser verkligen lockande ut, hade gärna tagit en bit eller två. Kommer säkert att bli uppskattad här hemma också, då alla gillar lax.

    //Petra

    • underbarahem / Jun 27 2018 2:27 f m

      Gillar cheesecake och pajer, enkel men god mat.
      Birgitta

  2. Inredning & Guldkanter / Jun 28 2018 5:35 f m

    Men så god pajen lät! Gillar också att ta hand om resterna. Kram

    • underbarahem / Jun 28 2018 7:04 e m

      Det är perfekt, bra att ta med till jobbet också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: