Hoppa till innehåll
juni 16, 2018 / underbarahem

Två sorters spett, rostad potatis och dragonkräm!

Ännu en härlig grillkväll, perfekt värme och inga mygg eller knott… I morgon lovade de regn får se vad som kommer att bli, det gör ingenting om det blir regn. Idag blev det i alla fall en härlig kväll vid grillen och jag tror att maten var tummen upp.

Kycklingspett:

500 g kycklinglårfilé, 1 dl naturell yoghurt, 2 st vitlöksklyftor,1 dl ajvar relish (stark eller mild), salt och grovmalen svartpeppar, 14-16 grillspett (t ex av bambu), tabasco till servering

  1. Skär kycklingen i ca 1-2 cm breda remsor.
  2. Blanda samman yoghurt, vitlök, ajvar relish med rikligt med svartpeppar i en stor skål.
  3. Lägg ner kycklingen och vänd runt. Häll allt i dubbla plastpåsar och förslut noga.
  4. Låt marinera i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.

Kryddiga färsspett:

300 gram nötfärs, 2 potatisar, 1 ägg, 2 st vitlöksklyftor, 1 msk sambal oelek, hackad basilika efter behag, 1/2 msk svartpeppar, grovmalen, 1/2 tsk salt

  1. Blanda färs och ägg i en bunke.
  2. Pressa ner vitlök och blanda ner resten av ingredienserna.
  3. Forma till köttfärsen runt grillspett och lägg på grillen.

Dragonkräm:

2 dl crème fraiche, 1/2 dl hackad färsk dragon, 1/2 msk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 2/5 tsk salt, 1 krm svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser till dragonkrämen.

Till detta serverade jag rostad potatis

  1. Tvätta potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Häll av.Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt.
  3. Krossa den lätt med en gaffel.
  4. Ringla över oljan.
  5. Strö över salt och svartpeppar.
  6. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills potatisen fått färg och är krispig.
  7. Rör om då och då.
  8. Ta ut och strö över parmesan.

Det var en god middag med smak av kryddor som kommer från växthuset och vår trädgård och växthus.Har faktiskt börjat att använda honung i maten, tar en liten sked och det gör underverk… sätter piff på maten. Förr sa alltid min mamma att man skulle ta ett uns socker i maten, det framhäver smaken… hon har så rätt så. Men jag har börjat att använda honung i stället, man skall ju undvika det vita sockret.

Nu skall jag sätta mig framför tv:n och ta paddan i knät, måste kolla vad ni har hittat på lite nytt kul kanske.

Ha en skön kväll och njut av det härliga vädret!

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Jun 19 2018 10:28 e m

    Mmmm, lät riktigt gott.

    //Petra

    • underbarahem / Jun 20 2018 2:28 f m

      Kyckling är väldigt lätt att variera och köttfärs med olika kryddningar är bra att ta till. Köpte ett teflongaller, perfekt när man grillar köttfärs och fisk… så fastnar inte maten på gallret.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

linda lii lundberg

Inredningsdesigner

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: