Två sorters spett, rostad potatis och dragonkräm!
Ännu en härlig grillkväll, perfekt värme och inga mygg eller knott… I morgon lovade de regn får se vad som kommer att bli, det gör ingenting om det blir regn. Idag blev det i alla fall en härlig kväll vid grillen och jag tror att maten var tummen upp.
500 g kycklinglårfilé, 1 dl naturell yoghurt, 2 st vitlöksklyftor,1 dl ajvar relish (stark eller mild), salt och grovmalen svartpeppar, 14-16 grillspett (t ex av bambu), tabasco till servering
- Skär kycklingen i ca 1-2 cm breda remsor.
- Blanda samman yoghurt, vitlök, ajvar relish med rikligt med svartpeppar i en stor skål.
- Lägg ner kycklingen och vänd runt. Häll allt i dubbla plastpåsar och förslut noga.
- Låt marinera i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.
300 gram nötfärs, 2 potatisar, 1 ägg, 2 st vitlöksklyftor, 1 msk sambal oelek, hackad basilika efter behag, 1/2 msk svartpeppar, grovmalen, 1/2 tsk salt
- Blanda färs och ägg i en bunke.
- Pressa ner vitlök och blanda ner resten av ingredienserna.
- Forma till köttfärsen runt grillspett och lägg på grillen.
2 dl crème fraiche, 1/2 dl hackad färsk dragon, 1/2 msk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 2/5 tsk salt, 1 krm svartpeppar
Rör ihop alla ingredienser till dragonkrämen.
Till detta serverade jag rostad potatis
- Tvätta potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Häll av.Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt.
- Krossa den lätt med en gaffel.
- Ringla över oljan.
- Strö över salt och svartpeppar.
- Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills potatisen fått färg och är krispig.
- Rör om då och då.
- Ta ut och strö över parmesan.
Det var en god middag med smak av kryddor som kommer från växthuset och vår trädgård och växthus.Har faktiskt börjat att använda honung i maten, tar en liten sked och det gör underverk… sätter piff på maten. Förr sa alltid min mamma att man skulle ta ett uns socker i maten, det framhäver smaken… hon har så rätt så. Men jag har börjat att använda honung i stället, man skall ju undvika det vita sockret.
Nu skall jag sätta mig framför tv:n och ta paddan i knät, måste kolla vad ni har hittat på lite nytt kul kanske.
Ha en skön kväll och njut av det härliga vädret!
Många kramar från Birgitta
Mmmm, lät riktigt gott.
//Petra
Kyckling är väldigt lätt att variera och köttfärs med olika kryddningar är bra att ta till. Köpte ett teflongaller, perfekt när man grillar köttfärs och fisk… så fastnar inte maten på gallret.
Birgitta