Skip to content
januari 13, 2018 / underbarahem

Lördag igen och vad äter vi då?

Nu är det lördag igen och vad äter vi då? Det är ju årets fattigaste månad och då gäller det att tänka sig för när man handlar. Eller kanske man skall fundera på vad man har hemma, kolla frysen och kylskåpet. Det gjorde jag idag, för att se vad jag skulle kunna fixa för en billig peng. Nu har jag oftast ganska mycket i frysen, men det gäller att städa ur ibland. Hade allt hemma utom persilja, borde kanske så detta under sommarmånaderna och frysa in…

Så idag blev det kyckling fylld med ett gott örtsmör och panerad med panko, helt suveränt att blanda rapsolja och flytande steksmör och steka i detta.

Kycklinglårfilé, salt, svartpeppar, 2 tsk dijonsenap

Örtsmör:

100 g rumsvarmt smör, 1 msk finhackad gräslök, 2 msk finhackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta 
(ev pressad), 1 tsk citronsaft

  1. Blanda smöret med gräslök, persilja, vitlök och citronsaft.
  2. Forma 4 smala ”korvar” och ställ in i kylen för att stelna.

Kycklinglårfiléerna:

  1. Lägg ut kycklinglårfiléerna
  2. Salta och peppra på båda sidor.
  3. Bred senap på ena sidan av varje kycklinglårfilé.
  4. Lägg örtsmöret på filéerna och rulla ihop.
  5. Filéerna ska omsluta smöret.
  6. Fäst ev med tandpetare.

Panering:

2 dl vetemjöl, 2 ägg, 2 dl Panko ströbröd, 25 g smör, 1/2–1 dl olja till stekning, salt, svartpeppar

  1. Lägg vetemjöl, uppvispade ägg och ströbröd på var sin tallrik.
  2. Doppa kycklingpaketen först i vetemjölet, därefter i ägget och sist i ströbrödet.
  3. Se till att paneringen täcker ordentligt.
  4. I annat fall kan smöret rinna ut under stekning.
  5. Låt kycklingpaketen vila i kylen 1–2 tim.
  6. Bryn kycklingen runt om på medelvärme i smör och olja, krydda med salt och peppar.
  7. Efterstek i ugn.

Sammanlagd stektid ca 25–30 minOj, så gott det blev men som vanligt var det alldeles för mycket, vi kommer att få äta detta hela veckan… hihi. Panering med panko är så mycket godare än vanligt ströbröd, blir mycket krispigare.

Om man gör tilltugg som är pankopanerade det borde bli supergott, måste testa det någon gång. Fick precis en bild från den ene sonens middag, lite måste ha fastnat av mitt matintresse…det ser väldigt gott ut.

Nu önskar jag Er en underbar lördagskväll och en härlig söndag!

Kram Birgitta

 

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. mittgodastefinaste / Jan 13 2018 8:06 e m

    Älskar att hitta på mat bara utifrån det som råkar finnas hemma!
    Ser supergott ut! Citron och persilja vill jag alltid ha hemma, favoritsmaker!

    Ha en fortsatt fin helg!

    Kram Jenny

    • underbarahem / Jan 14 2018 7:09 f m

      Det var krispigt och gott, gillar panko. Kyckling är alltid perfekt, man kan variera i det oändliga. Tänk när vi kan gå ut och plocka persilja i trädgården och citron har jag faktiskt i växthuset just nu.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: